[2s.mk-friends] КИКА состанок 08.05.13

Mite Mitreski mitemitreski at gmail.com
Mon May 20 19:05:53 UTC 2013


Јас не сум СК ама може да на пример Hangout да се направи.

Поздрав
Мите

2013/5/20 Tamara Atanasoska <tamara.atanasoska20 at gmail.com>

> јас не сум во мк. -1
>
>
> 2013/5/20 Visar Zejnullahu <visar.zejnullahu at gmail.com>
>
>> +1
>>
>> Visar Zejnullahu
>>
>>
>> 2013/5/20 Arangel Angov <ufo at linux.net.mk>
>>
>>> да пробаме уште еднаш.
>>>
>>> недела 26ти. 16.30ч хаклаб - да почнеме во 17ч. бидете таму во 16.30ч
>>> ако доцните не упаѓајте со трети муабети и поздравување со сите дека не
>>> можеме да одржиме состанок воопшто.
>>>
>>> дневниот ред останува ист, односно сите недискутирани ствари минатиот
>>> пат и во разно ако некој сака нешто друго да додаде.
>>>
>>>
>>> 2013/5/8 Damjan Georgievski <penguinista at mail.net.mk>
>>>
>>>> On 30.04.2013 18:48, Arangel Angov wrote:
>>>>
>>>>> 8ми мај (среда) - 19ч во КИКА.
>>>>>
>>>>> да видиме до кај сме со финансии, куќен ред, членови, што понатаму?
>>>>>
>>>>> отворено за сите заинтересирани.
>>>>>
>>>>
>>>> Дневниот ред беше на, каде што ги запишувавме и забелешките:
>>>> http://piratepad.net/**kikasostanok <http://piratepad.net/kikasostanok>
>>>>
>>>>
>>>> присутни беа (мање више): Тамара, Уфо, Новица, Стама, Дамјан, Бидик,
>>>> Ковач, Миопа, Гоце.
>>>>
>>>>
>>>> Во врска со финансиите,
>>>> · во моментов имаме 43000 MKD буџет за хаклаб
>>>>   без наградата за метеокутија на ЕкоСвест
>>>> · 12915 MKD ни е месечна кирија
>>>> ·  1076 MKD ни е месечен ПДД
>>>> · струја и вода - не знам во моментов
>>>>   (да речеме вкупно 3000 денари месечно средна вредност)
>>>> · приходи од 8.5.2012 до 8.5.2013 биле 209316 МКД (~17400 MKD месечно)
>>>>   без наградата за метеокутија на ЕкоСвест
>>>>
>>>> Плаќање на сметки и тековни трошоци:
>>>> · струја и вода - мора во кеш во банка / пошта
>>>> · интернет (телекабел, близу) НЕМА СМЕТКИ
>>>> · кирија - ако има доволно пари може да се плаќа со траен налог
>>>> · персонален данок на доход за издавање на станот 8.08% (ако има
>>>> доволно пари може да се плаќа со траен налог)
>>>> · Јованка се согласи да ги уплаќа парите во банка/пошта
>>>>
>>>> тргнување на забраната за пиење на алкохол (пиво) во хаклаб - одбиено
>>>> со 5 против, 1 за
>>>>
>>>>
>>>> за точките: куќен ред, членови, што понатака, содржини и активности,
>>>> мисија… - немаше посебен интерес да се дискутираат.
>>>>
>>>> Игор Стама изрази загриженост за генералната незаинтересираност по овие
>>>> прашања, а и јас го делам тој сентимент дека хаклабот луѓе ко да си го
>>>> сфаќаат за даден.
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> --
>>>> дамјан
>>>> ______________________________**_________________
>>>> Ossm-members mailing list
>>>> Ossm-members at lists.softver.**org.mk <Ossm-members at lists.softver.org.mk>
>>>> https://lists.softver.org.mk/**listinfo/ossm-members<https://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members>
>>>>
>>>
>>>
>>>
>>> --
>>> Арангел
>>> xmpp/mail
>>> ufo \o/ linux.net.mk
>>> http://blog.spodeli.org
>>>
>>> _______________________________________________
>>> Ossm-members mailing list
>>> Ossm-members at lists.softver.org.mk
>>> https://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members
>>>
>>>
>>
>> _______________________________________________
>> Ossm-members mailing list
>> Ossm-members at lists.softver.org.mk
>> https://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members
>>
>>
>
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> https://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20130520/e8f0eb69/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list