[2s.mk-friends] КИКА состанок 08.05.13

Tamara Atanasoska tamara.atanasoska20 at gmail.com
Mon May 20 18:51:09 UTC 2013


јас не сум во мк. -1


2013/5/20 Visar Zejnullahu <visar.zejnullahu at gmail.com>

> +1
>
> Visar Zejnullahu
>
>
> 2013/5/20 Arangel Angov <ufo at linux.net.mk>
>
>> да пробаме уште еднаш.
>>
>> недела 26ти. 16.30ч хаклаб - да почнеме во 17ч. бидете таму во 16.30ч ако
>> доцните не упаѓајте со трети муабети и поздравување со сите дека не можеме
>> да одржиме состанок воопшто.
>>
>> дневниот ред останува ист, односно сите недискутирани ствари минатиот пат
>> и во разно ако некој сака нешто друго да додаде.
>>
>>
>> 2013/5/8 Damjan Georgievski <penguinista at mail.net.mk>
>>
>>> On 30.04.2013 18:48, Arangel Angov wrote:
>>>
>>>> 8ми мај (среда) - 19ч во КИКА.
>>>>
>>>> да видиме до кај сме со финансии, куќен ред, членови, што понатаму?
>>>>
>>>> отворено за сите заинтересирани.
>>>>
>>>
>>> Дневниот ред беше на, каде што ги запишувавме и забелешките:
>>> http://piratepad.net/**kikasostanok <http://piratepad.net/kikasostanok>
>>>
>>>
>>> присутни беа (мање више): Тамара, Уфо, Новица, Стама, Дамјан, Бидик,
>>> Ковач, Миопа, Гоце.
>>>
>>>
>>> Во врска со финансиите,
>>> · во моментов имаме 43000 MKD буџет за хаклаб
>>>   без наградата за метеокутија на ЕкоСвест
>>> · 12915 MKD ни е месечна кирија
>>> ·  1076 MKD ни е месечен ПДД
>>> · струја и вода - не знам во моментов
>>>   (да речеме вкупно 3000 денари месечно средна вредност)
>>> · приходи од 8.5.2012 до 8.5.2013 биле 209316 МКД (~17400 MKD месечно)
>>>   без наградата за метеокутија на ЕкоСвест
>>>
>>> Плаќање на сметки и тековни трошоци:
>>> · струја и вода - мора во кеш во банка / пошта
>>> · интернет (телекабел, близу) НЕМА СМЕТКИ
>>> · кирија - ако има доволно пари може да се плаќа со траен налог
>>> · персонален данок на доход за издавање на станот 8.08% (ако има доволно
>>> пари може да се плаќа со траен налог)
>>> · Јованка се согласи да ги уплаќа парите во банка/пошта
>>>
>>> тргнување на забраната за пиење на алкохол (пиво) во хаклаб - одбиено со
>>> 5 против, 1 за
>>>
>>>
>>> за точките: куќен ред, членови, што понатака, содржини и активности,
>>> мисија… - немаше посебен интерес да се дискутираат.
>>>
>>> Игор Стама изрази загриженост за генералната незаинтересираност по овие
>>> прашања, а и јас го делам тој сентимент дека хаклабот луѓе ко да си го
>>> сфаќаат за даден.
>>>
>>>
>>>
>>>
>>>
>>>
>>>
>>> --
>>> дамјан
>>> ______________________________**_________________
>>> Ossm-members mailing list
>>> Ossm-members at lists.softver.**org.mk <Ossm-members at lists.softver.org.mk>
>>> https://lists.softver.org.mk/**listinfo/ossm-members<https://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members>
>>>
>>
>>
>>
>> --
>> Арангел
>> xmpp/mail
>> ufo \o/ linux.net.mk
>> http://blog.spodeli.org
>>
>> _______________________________________________
>> Ossm-members mailing list
>> Ossm-members at lists.softver.org.mk
>> https://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members
>>
>>
>
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> https://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20130520/952be23c/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list