[2s.mk-friends] КИКА состанок 08.05.13

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Thu May 30 09:21:54 UTC 2013


-----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
Hash: SHA1

On 05/26/2013 01:27 PM, Arangel Angov wrote:
> On 05/20/2013 07:41 PM, Arangel Angov wrote:
>> да пробаме уште еднаш.
> 
>> недела 26ти. 16.30ч хаклаб - да почнеме во 17ч. бидете таму во 16.30ч
> 
> ова е денес во 16.30ч.

на кратко од вториот состанок:

ВТОР СОСТАНОК 26-05-2013
Присутни: Арангел, Баже, Дамјан, Јованка, Марко, Илин, Висар, Бидик
(мање више)
- - да му се јавиме на газдата за проблемот
- - дискусија околу членови:
Ставот на Дамјан и Баже беше дека нема потреба јасно да се дефинира кој
е член а кој не и дека нема потреба од поставување повеќе правила околу
тоа. Беа за некој по loose модел на одлучување (кој е таму одлучува,
како што беше и досега). Илин и Арангел беа за дефинирање на тоа што
значи член кои се неговите обврски и бенефиции и сл. Не се дојде до
никаков заклучок на крајот што веројатно значи дека продолжуваме како
досега.
- - дискусија околу што понатаму:
тука зборевме за тоа дека неколку од поактивните членови на хаклабот
веќе нема да бидат во државава или ќе бидат спречени да го прават она
што го правеле досега поради други причини, така да ќе постои одреден
gap кој што се надеваме ќе се пополни од останатите луѓе кои што доаѓаат
во хаклаб. Исто така зборевме дека имаме заборавено дека програмата и
активностите во хаклабот не се врежани во камен и дека може секој да
предложи активности во нов ден од неделата, хаклабот ќе биде тоа што ќе
го напраиме да биде.

Нареден состанок, доколку сака да го закаже некој, би било убаво да се
случи при крај на јуни.

Поздрав.
- -- 
Арангел
xmpp/mail
ufo \o/ linux.net.mk
http://blog.spodeli.org
-----BEGIN PGP SIGNATURE-----
Version: GnuPG v2.0.20 (GNU/Linux)
Comment: Using GnuPG with Thunderbird - http://www.enigmail.net/

iQEcBAEBAgAGBQJRpxoyAAoJEBHeU7MAY5YzexQIAKchr5ZVEB8IAGau4WLo2uG3
5sIS3ckIwfravzzenF6lQThUfY5S5EOuXviadT0EYCj4NPnGyZc+D4ZgSPLzbqXX
4KxYIkggVTtT1xlTqmDH1HD1XyQadEpy4dQEAHzh9cO+skwEcccx877+6/INX3B0
nOvnZC6HLPwaHhsZEx299+A+B0IgOtw9D5qCRvmhpq+0/mja6ZAtepqVJeSBtdcu
a/6U2NRqtBKe84VS/Goeaw2gIhGTgSkX9ebRigtgsCThb8sEy9fN3JUeeB+lpAXK
TaSJAVg8G5y+y9kbpefFlkcWWdggbcTXGKKf1EzUC9e1m96TG5xZhUrDdntIuKM=
=8Exk
-----END PGP SIGNATURE-----


More information about the Ossm-members mailing list