[2s.mk-friends] статистика во хаклаб

Misha Popovikj popmisa at gmail.com
Tue Nov 5 11:22:17 UTC 2013


Бидејќи сум на пат, предлагам да почнеме со статистика во R и следење на
Курсера од понеделник во редовен термин.

Можам јас да направам некаков вовед овој прв датум и набрзина да поминеме
низ некои ствари.

Би сакал некако да го насочиме заедничкото учење кон нешто корисно за
заедницата, под минимум дека ќе научиме уште еден програмски јазик. Сепак,
ова го кажувам на долга стаза, би сакал да размислуваме и на користење
статистика и слободен софтвер за општествено корисна анализа продуцирана од
луѓето во хаклабот, а не само градење на индивидуално знаење.

поздрав

Misha Popovikj
http://kiberkotle.tumblr.com/
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20131105/cfdbf5bc/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list