[2s.mk-friends] Презентација и штанд на ФИНКИ во понеделник

Aleks aleks at slobodensoftver.org.mk
Thu Nov 21 19:19:08 UTC 2013


Во понеделник од 09:00 (најверојатно) во амфитеатарот на ФОН ќе 
презентирам за КИКА - што и како правиме таму како и за отворен/слободен 
хардвер во склоп на ден на роботиката што го организира ФИНКИ.

После тоа од 15:00 часот ќе има практични презентации во барака 1 на ул. 
Септемвриска Сесија (Електро), но јас тој период сум зафатен и нема да 
може да присуствувам 100% од времето таму. Дода се пријави дека може да 
помогне, има уште некој ?

Супер би било ако го покажеме 3D принтерот (немора да работи) како и 
некои геџетчиња што ги имаме. Да го популаризираме хаклабот малку по 
студентите.

-- 
Aleksandar (Aleks) Lazarov
- Student at the Faculty of Electronic Engineering and Information 
Technologies, section for Electronics, Radio Engineering and Signal 
Processing
- Member of the Free Software Macedonia Organization
- Ham Radio operator (Z32AL)
- GNU/Linux user.


More information about the Ossm-members mailing list