[2s.mk-friends] Денешниот митап во Суперфаундерс

Aleksandar Tasev aleksandar.tasev at gmail.com
Wed Nov 27 11:54:19 UTC 2013


Здраво,

Како што најавивме минатиот вторник, на денешниот митап ќе работиме на 
презентацискитe вештини и пораки на нашите стартапи. Освен тоа ќе имаме 
две презентации на експерти за пазарно истражување и продажба.

На нашата главна тема за кратко(elevator pitch) и долго(5 минутно) 
презентирање на компаниите, ќе работиме од 17:00 часот. Најпрво ќе 
разработиме начин за формирање на кратката презентација, со примери. 
Потоа од 18:00 ќе се префрлиме на долгата презентација, со разгледување 
на стандарден урнек, анализа на добри и лоши примери. За сето време 
учесниците треба да си ги подобруваат своите презентации, со цел од 
20:00 да можат да презентираат и да добијат конкретни совети од ментори.

Ќе имаме специјален гостин што сака да се запознае со програмата и 
луѓето, Претседателот на Македонија Др. Ѓорѓе Иванов.

Програмата е следната:

Rabotilnica za SF kompaniite:
17:00 *Formiranje na elevator pitch.*
18:00 *Formiranje na 5 minutna prezentacija kon investitori.*

Meetup:
19:00 *"Market intelligence"* - Riste Mishe 
<http://www.msi.gov.mk/?q=node/116>, analiticar vo vlada na RM.
19:30 *"Upatstvo za dobivanje dva novi klienti"* - Mihail Kitanovski 
<https://www.linkedin.com/pub/mihail-kitanovski/11/620/137>, management 
consultant.
20:00 Prezentacii na kompaniite i soveti od mentorite.
21:00 Kraj.

Сите заинтересирани за темиве се добредојдени од 19:00. Се гледаме подоцна.

Поздрав,
Александар-- 
Managing director Balkan Unlimited Foundation 
http://www.balkanunlimited.org info at balkanunlimited.org 29 Noemvri 
17/2-5 1000 Skopje Macedonia tel:+389 23224784 fax:+389 23224711
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20131127/692d2273/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list