[2s.mk-friends] Покани за Balkan Venture Forum и SuperFounders Start

Aleksandar Tasev aleksandar.tasev at gmail.com
Mon Oct 7 10:50:56 UTC 2013


Почитувани пријатели,

Периодов со Фондација Балкан Анлимитед, сме активни во организирање на 
активности за поддршка на иновациите и претприемништвото:

 * Balkan Venture Forum Tirana,14-15 Ноември - Четвртиот по ред настан
  за инвеститори, ментори, партнери и иноватори.
  <http://balkanventurefoum.org>
 * Натпреварот за стартапи на BkVF
  <http://www.balkanventureforum.org/pitching-competition-ii/>,
  презентирање пред Intel Capital, RSG Capital, LAUNCHub, Eleven,
  Boston Global Ventures, ERA Kapital, SpeedInvest, Teres Capital и
  други. Пријавување до 14 октомври тука:
  http://www.balkanventureforum.org/pitching-competition-ii/
 * SuperFounders Скопје: програма за развој на стартапи.
  <http:skopje.superfounders.com>

Ќе ви бидам благодарен доколку ја раширите информацијата за BkVF 
натпреварот <http://balkanventurefoum.org> за стартапи и SuperFounders 
Start <http:skopje.superfounders.com/start/c/> програмата.

Покрај ова, секоја среда правиме StartupMeetup 
<http://skopje.superfounders.com/blog/prviot-startupmeetup-vo-superfounders/134>, 
неформална средба за ентузијасти заинтересирани за иновации, 
претприемништво, стартап заедницата и пристап до финансии.

Во блог постот 
<http://skopje.superfounders.com/blog/prviot-startupmeetup-vo-superfounders/134> 
може да видите како беше на првата средба. Поканети сте да се придружите 
следната среда од 19 часот. Темите ќе бидат:
19:00 Прашања & одговори за BkVF и SF Start;
20:00 Развој на минимален корисен продукт (Minimum viable product). 
Глигор Дачевски(DoxOut, DoxBee) ќе ја води темата.
20:30 Разно.

Повелете на средбата и слободно поканете ваши заинитересирани пријатели.

Поздрав,
Александар
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20131007/f54a9cf6/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list