[2s.mk-friends] манифестот на мозила како 'разбираш или да ти нацртам'

novica novica at on.net.mk
Fri Oct 11 21:52:18 UTC 2013


По успешниот 'разбираш или да ти нацртам' во живо на самитот на Мозила
(https://gs1.wac.edgecastcdn.net/8019B6/data.tumblr.com/ca20a2855edfd7d503ae007f9f09816c/tumblr_mu9pqj6Wcp1rpwn0vo1_1280.jpg)

решив да направам верзија на 10-те принципи на манифестот на Mozilla.

Почнав со некои сугестии од Дамјан, а денес, следејќи ја release early
release often еве ја целата колекција:

https://github.com/novica/understandortodraw/tree/master/mozilla-manifesto

Документите се svg. Заради удобност има и png. Дајте коментари или pull
requests.


(PS. За другите истражувања на стереотипи и поп кулутра одете на
http://understandortodraw.tumblr.com/)

-- 
ннвц


More information about the Ossm-members mailing list