[2s.mk-friends] spam problem [беше: Social Freelancing во Хаклаб]

Georgi Stanojevski glisha at gmail.com
Sat Oct 19 22:07:29 UTC 2013


On Sat, Oct 19, 2013 at 11:17 PM, Ilija Matoski <ilijamt at gmail.com> wrote:

> SPF zapisot ne ti e dobar,
>
> Ovaj e
> v=spf1 a ~all

Записот е добар, плусот е имплицитен, „~“ e soft fail, „а“ треба да ги
фаќа и ipv4 и ipv6. Мојата имплементација со наводниците беше грешна.
:)

Ај пак некој нека одговори. Ако не ќе го сменам експлицитно да ги
листа двете адреси.

> isto taka stavi DK i DKIM na mail serverot,

Мислам дека нема поента мејлинг листа да ги потпишува мејловите. Плус
и така DKIM-от на gmail го расипува mailman пошто го менува
subject-от.

> ako koristite postfix eve vi

Good point, ги нема конфигурациите на интернет за mailman и postfix
Отворив issue за vps-config-files да ги стави Дамјан.

https://github.com/skopjehacklab/vps-config-files/issues/1

--
Glisha


More information about the Ossm-members mailing list