[2s.mk-friends] spam problem [беше: Social Freelancing во Хаклаб]

Azder azhder at gmail.com
Mon Oct 21 05:07:15 UTC 2013


Не знам како не го забележавте ова до сега, кај мене на gmail со месеци
имам филтер never send to spam ;)


2013/10/20 Дарко Стојковски <dar3.st at gmail.com>

> Откако го видов овој мејл во thunderbird го отворив spam фолдерот во
> gmail, имаше 48 пораки од кои 70% беа од листава.
> На сите им ја тргнав лепенката Spam но мислам дека ова нема да го разубеди
> google.
>
> Интересно е како само одредени пораки завршуваат како spam.
> Генерално од она што приметив пораките со мал број на зборови беа
> таму(алекс за ардуино, дајман за емисијата на 103-ка, новица за gnu, глиша
> за mozilla manifesto), додека пораките кои што имаат поголема содржина како
> оваа пристигаат во инбокс фолдерот.
>
> Поздрав Дарко
>
>
> 2013/10/20 Petar Velkovski <pvelkovski at gmail.com>
>
>> Јас користам адреса од gmail, и мејловите од оваа листа, односно извесен
>> број од нив,  извесен период ми завршуваат во spam папката. Дури пред
>> неколку дена дена (15.10.2013) ми стигна (автоматско) барање да го
>> потврдам членство во истава листа, по што се обратив за помош на
>> ossm-members-owner at lists.softver.org.mk (и добив одговор).
>>
>> Во принцип јас ретко манипулирам со моите мејлови директно преку gmail,
>> туку користам Thunderbird. Ама после барањето за потврда на членство на
>> листава се логирав на gmail и на два пати вадев мејлови од spam фолдерот
>> користејќи ја "not a spam" опцијата. Сепак гледам дека денес [Social
>> Freelancing во Хаклаб] мејловите пак завршиле во spam папката - пак ги
>> вадев од таму со "not a spam" опцијата.
>>
>> Затоа би поставил едно прашање, околу возможноста на следново сценарио:
>> Некој некогаш се зачленил на листава, по извесен период изгубил желба да
>> прима мејлови од истата и наместо да се отпише со помош на процедурата
>> за отпишување, почнал да ги означува мејловите како spam. Дали е
>> возможно ваквото сценарио кои би значело дека проблемот е сврзан само со
>> gmail или проблемов се јавува и на други мејл сервиси како yahoomail на
>> пример?
>>
>> Би му било ли тешко на некој да додаде yahoomail адреса на листата и да
>> провери како таму се однесуваат мејловите?
>>
>> Петар
>> _______________________________________________
>> Ossm-members mailing list
>> Ossm-members at lists.softver.org.mk
>> https://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members
>>
>
>
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> https://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members
>
>


-- 
Се читаме (Se chitame).
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20131021/d9d00b07/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list