[2s.mk-friends] The Veritas Forum: „Формули и равенки: Верата како една непозната за математичарот од Оксфорд“

Blagoj Petrushev b.petrushev at gmail.com
Thu Oct 31 19:15:35 UTC 2013


2013/10/31 linuxmk <linuxmk at gmail.com>:
> Sto e so spamov??? ne e religiska lista ova!!!
>

Скамбег linuxmk:

се жали од спам - не се потпишува!

Пораката беше уредно пополнета, со линк до настани и опис на содржината.
Сигурен сум дека не се сите атеисти на листава, а и дека ќе има
заинтересирани да одат на предавањево (барем има некои што би отишле
да тролаат).

На листава не се дискутира само за слободен софтвер, има многу теми
што се дискутираат кои допираат до технологија.
Имало покани за настани од приватниот сектор, не се сеќавам дека некој
нив ги квалификувал како спам или shameles plug  и слично...

Така што, не сум сигурен зошто баш оваа порака толку ви ги повреди
чувствата. Според моето мислење поканата беше по правилата бон-тонот.


Поздрав,
Баже


More information about the Ossm-members mailing list