[2s.mk-friends] Indie Beer Community - Ludum Dare Event

Martin Pupkov martin.pupkov at gmail.com
Tue Apr 22 11:15:54 UTC 2014


Здраво,
Јас сум Мартин, еден од организаторите на Indie Beer Community (повеќе може
да се информирате за ова comunity овде:

https://www.facebook.com/groups/728115560566488/

или овде за првиот официален настан:

http://it.com.mk/it-nastan-prvo-indi-pivo-za-site-kreatori-na-videoigri/ ).

Овој викенд (26-28) април ќе се одржува ludum dare, онлајн натпревар за
развој на инди игри каде што на крајот се прикачува и целиот source code и
е достапен јавно да се прегледува.
(Повеќе инфо за настанот овде: http://www.ludumdare.com/compo/rules/ )

Исто така ке бидат организирани и real world собири (
http://www.ludumdare.com/compo/2014/02/17/real-world-ludum-dare-29-gatherings/)
па размислувавме дали е можно да се организира ваков собир и во хаклабот?

Инди сцената во Македонија сега почнува да се развива па овој собир би бил
одличен за луѓето подобро да се запознаат и да почнат да работат меѓусебно.

Ако некој од хаклабот е заинтересин да учествува на овој натревар може да
го пополни овој формулар за подобро да организираме се:

https://docs.google.com/forms/d/1tErkaGoa32NfL24Pcs7SNodb1K3-C2KQLZMUGdVYQuQ/viewform

Благодарам однапред.
Поздрав,
Мартин
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20140422/33844204/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list