[2s.mk-friends] Fwd: [Pokana za gostuvanje vo emisija] Radio MOF - Mreza za site

Igor Stamatovski igor at slobodensoftver.org.mk
Tue Feb 18 21:13:40 UTC 2014


---------- Forwarded message ----------
From: "Dona Kosturanova" <dona_kosturanova at mof.org.mk>
Date: Feb 18, 2014 10:06 PM
Subject: [Pokana za gostuvanje vo emisija] Radio MOF - Mreza za site
To: <info at slobodensoftver.org.mk>
Cc: "Stefan Aleksik" <stefan_aleksik at radiomof.mk>

Драги Слободен софтвер – Македонија,

Ни претставува голема чест да Ве поканиме на 24-часовната online прослава
која ја организираме по повод третиот роденден на Радио МОФ. Преку
целодневна програма, сакаме да понудиме квалитет и диверзитет во
младинското информирање, со цел да се развијат дискусии кои ќе бидат од
корист за нашите слушатели.

Еден од блоковите во програмата на отворено студио ќе го покрене прашањет*о
за интернет слободите во Македонија, а насловот на блокот е „Мрежа за
сите“.  Терминот е од 16:00 до 16:45 на 21-ви февруари (петок) во Радио
МОФ.* Модератор на дискусијата ќе биде Марко Ѓоргиев (дебатер, тренер за
нови медиуми и член на МОФ) а Ваши соговорници ќе бидат ИТ.ком.мк и
Комуникации.нет.

Во емисијата имаме простор и желба да има и претставници од Слободен
софтвер Македонија, но и од Хаклабот КИКА, па оваа покана се однесува за
двајца гости, по еден од 2СМК и КИКА. Ако треба да ја упатиме поканата за
КИКА на друга мејл адреса, слободно пишете ни.


Со вашето знаење, активизам и досегашен придонес во оваа област, сметаме
дека би биле одлични соговорници за зголемување на квалитетот на оваа
дискусија.

Се надеваме на позитивен одговор и гостин од 2СМК и Хаклаб КИКА во
програмата и се надеваме ќе може да ни пишете во поскоро време.

Средчно,
Дона


-- 

*____________________________*DONA KOSTURANOVA

PRESIDENT
YOUTH EDUCATIONAL FORUM
DRENAK 34-A, 1000 SKOPJE, MACEDONIA
OFFICE NO: +389 2 3139 692, LOCAL:101 | FAX: +389 2 3114412
dona_kosturanova at mof.org.mk | kosturanova at gmail.com
www.mof.org.mk | www.radiomof.mk I twitter <http://twitter.com/MOFedu> I
facebook <http://www.facebook.com/MOF.edu>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20140218/1a614f14/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list