[2s.mk-friends] zavrshna smetka Hacklab 2013

Georgi Stanojevski glisha at gmail.com
Wed Jan 8 01:00:06 UTC 2014


Ова е нешто како завршна сметка т.е сумирана состојбата на едно место
околу приходите и трошоците за Хаклаб во 2013 (*1).

Нормално отворено за дискусија.

0. Уплатите што ќе дојдат после мејлов ги рачунам како за 2014.
1. Членарина се уплаќа преку сметката на Слободен софтвер Македонија,
не во кеш.(*2) Директно од сметката се уплаќа на газдата кирија и на
државата данок.

2. Прилив од членарина за цела 2013 година е вкупно +157.492,00 денари.

3. Трошоци за кирија+данок на приход се месечно по 12.915,00 +
1.076,00. Вкупно -167.893,00 денари.
4. Трошоци за комуналии (струја+вода) просечно се по ~1.305,00
месечно. Вкупно -15.671,00 денари.

5. Има прилив од донации во кеш во кутијата што е во Хаклаб од
4.890,00 денари + 10 евра. Тие се трошат за тоалетна, сапун и средства
за хигиена и не се во документот. Од нив останати се ~2.300,00 денари
+ 10 евра.

6. Минусот од 26.072,00 денари (14% од трошоците) кои требале за да
постои Хаклабот во 2013 година се од сметката на 2с.мк.

--
Glisha

(*1) https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AmCywBYg0v9WdEtjUXNKdk5GT0NPa2FiTWhFMGNmeWc#gid=1
(*2) http://b10g.spodeli.org/p/blog-page_19.html


More information about the Ossm-members mailing list