[2s.mk-friends] кирилични домени - слободенсофтвер.мкд

Georgi Stanojevski glisha at gmail.com
Mon May 5 08:11:29 UTC 2014


Кај и да е месецов, ICANN ќе ѝ ја делегира .мкд зоната на Марнет.

- Сакам во име на 2смк да го пуштиме писмово
http://piratepad.net/SzAuxjDF0q За да го стават слободенсофтвер.мкд во
.мкд зоната.

- На слободенсофтвер.мкд идејата е да има информации за конфигурирање
на кирилични домени на слободен софтвер.
- Во моментов ова е сајтот http://slobodensoftver.org.mk/кирилица/


0. Ако никој од 2смк нема проблем со тоа.

1. Каде има 2смк меморандум?
2. Каде е печатот?

3. Сакам утре во текот на денот да им го дадам писмото во Марнет испечатено.

4. Утре во текот на денот некој со @slobodensoftver.org.mk најубаво
Гулич да прати мејл со иста/или слична содржина како писмото до
контактите во Марнет што контактираат кога бараа од 2смк препораки или
можда боље до domains at marnet.mk и dimitrijoski at marnet.mk.

5. Koj има желба да го направи бољи сајтот (дизајн и/или содржина)
https://github.com/skopjehacklab/slobodensoftver.mkd


--
Glisha


More information about the Ossm-members mailing list