[2s.mk-friends] кирилични домени - слободенсофтвер.мкд

Jovanka Gulicoska jovanka.gulicoska at gmail.com
Tue May 6 10:31:44 UTC 2014


Не го видов вчера мејлов. Сори.
Печатот е кај мене.
Ќе ги проверам меморандумите што ги имам.

Ќе го испратам писмото сега.
Јави ми се да се договориме за печатот.

Јованка2014-05-05 10:11 GMT+02:00 Georgi Stanojevski <glisha at gmail.com>:

> Кај и да е месецов, ICANN ќе ѝ ја делегира .мкд зоната на Марнет.
>
> - Сакам во име на 2смк да го пуштиме писмово
> http://piratepad.net/SzAuxjDF0q За да го стават слободенсофтвер.мкд во
> .мкд зоната.
>
> - На слободенсофтвер.мкд идејата е да има информации за конфигурирање
> на кирилични домени на слободен софтвер.
> - Во моментов ова е сајтот http://slobodensoftver.org.mk/кирилица/
>
>
> 0. Ако никој од 2смк нема проблем со тоа.
>
> 1. Каде има 2смк меморандум?
> 2. Каде е печатот?
>
> 3. Сакам утре во текот на денот да им го дадам писмото во Марнет
> испечатено.
>
> 4. Утре во текот на денот некој со @slobodensoftver.org.mk најубаво
> Гулич да прати мејл со иста/или слична содржина како писмото до
> контактите во Марнет што контактираат кога бараа од 2смк препораки или
> можда боље до domains at marnet.mk и dimitrijoski at marnet.mk.
>
> 5. Koj има желба да го направи бољи сајтот (дизајн и/или содржина)
> https://github.com/skopjehacklab/slobodensoftver.mkd
>
>
> --
> Glisha
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> https://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20140506/5f392ab0/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list