[2s.mk-friends] migracija rss.softver.org.mk (tinytinyrss)

Georgi Stanojevski glisha at gmail.com
Tue Oct 7 11:38:28 UTC 2014


2014-10-06 19:59 GMT+02:00 Georgi Stanojevski <glisha at gmail.com>:
> Ќе правам миграција на https://rss.softver.org.mk на нов хост.

Се откажав од full миграција. Ете го новиот:
https://rss.softver.org.mk (треба да работат истите јузер/пасс).

Напрајте си импорт. Таман шанса да зачистите ако имате Stale feeds.

Стариот ќе биде уште некој ден на https://rss-star.softver.org.mk ако
некој не направил експорт.

Ако некој друг сака нова сметка нека пише.> Во моментов користи pgsql, треба да оди на host со mariadb. Не сум
> убеден дека ќе успеам со миграција, па тие што користите направете си:
>
> 1. https://rss.softver.org.mk/prefs.php
> 2. Feeds
> 3. OPML
> 4. Include Settings штиклирано.
> 5. Export OPML.
>
> Па ќе видам ден два дали ќе успеам со миграција, ако не ќе направам
> нови јузери па ќе си напраите import.


More information about the Ossm-members mailing list