[2s.mk-friends] Pioneers of the Balkans - информативна средба

Aleksandar Tasev aleksandar.tasev at gmail.com
Fri Aug 14 18:22:49 UTC 2015


Здраво опен сорс ентузијасти,

На сите заинтересирани за развој на иновативен ИТ бизнис, сакам да ви ја 
претставам можноста што ја нуди програмата Pioneers of the Balkans. Веќе 
имаме интересни иновации од Македонија со опен сорс бизнис модел, како 
Vapour Apps <http://vapour-apps.com/>, и се надевам ќе видиме уште 
повеќе такви.

Се работи за регионална "investment readiness" програма која има цел да 
го подигне нивото на развој на компаниите учесници и да ги поврзе со над 
100 одбрани инвеститори на финалниот настан Balkan Venture Forum(BkVF) 
во Загреб кој се одржува на 3-4 декември. Резервиран е фонд од 200.000 
Евра за инвестирање во најдобрите компании, од страна на Speedinvest 
<http://speedinvest.com/> и J&T Ventures 
<https://www.jtbank.cz/info/jt-ventures/>.

Следниот понеделник од 19:00 во Концепт37 се одржува информативно 
дружење со тимот кој ја организира целата програмa: Pioneers Festival и 
нашиот локален тим од SuperFounders и BkVF. Поканети се сите 
заинтересирани на пијачка и запознавање со програмата.

Официјална страна: http://pioneersofthebalkans.io/
ФБ настан: https://www.facebook.com/events/1052066654804757/

Поздрав,
Александар
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20150814/87578159/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list