[2s.mk-friends] IWM Network, донации за нова година

Andrej T. andrejtrajchevski at gmail.com
Thu Dec 17 12:56:24 UTC 2015


Ми стигна мејл од Виктор Дано, од IT.mk. Еве што вели:

Здраво Андреј, како си? :)

Можно е да знаеш за ова, бидејќи Слободан го исконтактирал Дамјан
Георгиевски, но ти пишувам за секој случај. Компанијата зад It.mk, IWM
Network има проект за општествена одговорност за Нова година, втора година
по ред, со кој наместо за вообичаени бизнис поклони за своите клиенти, ги
донира средствата во невладини или хуманитарни организации во кои веруваме
дека прават нешто добро.

Ќе има три организации, клиентите одбираат кому би му го отстапиле
поклонот, и IWM на крај ги донира средствата до организацијата. Ние би
сакале КИКА да биде вклучена во проектот, да биде една од трите опции, но
не интересира следново:
1. Дали КИКА би прифатила донација?
2. Дали КИКА може да прифати донација од приватна компанија? Треба жиро
сметка, и IWM ќе склопи договор заради правни причини, за деталите не сум
сигурен во моментов.
3. И дали КИКА може да понуди инфо дека таа донација е искористена за
корисни цели?

п.с. Бидејќи Нова година се наближува и треба да почне да се стартува
проектот, ќе те замолам за брз одговор. :)

Поздрав,
Виктор

Кој ни е ставот? Ја мислам дека е океј идеја и дека под трите точки ги
исполнуваме.

Треба да му одговорам денес.

-- 
Андреј Трајчевски / 078/426-717 / andrejtrajchevski at gmail.com
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20151217/78fd4653/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list