[2s.mk-friends] Состанок за хакатон // мобилни апликации за факултет // МОФ

Andrej T. andrejtrajchevski at gmail.com
Wed Jan 21 19:07:01 UTC 2015


Се договоривме дека ќе има 48 часовен хакатон, најверојатно на 21-22ри
февруари, од МОФ ќе се грижат за логистиката, промоција и тн. а ние ќе
треба да менторираме.

Ќе се пријавуваат студенти кои ќе изработуваат апликации од областа на
високото образование, пример: „пријави го професорот кој доцни“ и слично.
Софтверот кој ќе биде изработен ќе биде слободен. МОФ ќе обезбедат простор,
храна и пијалоци.

Дел од буџетот е предвиден за КИКА.

Треба да им пратиме:
- Во рамки на буџетот, кои награди би биле давани на учесниците /
победниците
- Кој се пријавува да биде ментор (веб сајтови или мобилни апликации во веб
технологии)

Тоа.

2015-01-21 12:37 GMT+01:00 Andrej T. <andrejtrajchevski at gmail.com>:

> Денес (среда, 21.01) во 18:30ч. во Хаклаб ќе наминат претставници од МОФ,
> имаат некаква идеја за хакатон па сакаат се договориме, дали сме
> заинтересирани да учествуваме, менторираме и тн.
>
> Јас ќе бидам таму, кој сака нека помине, ќе биде отворено.
>
> --
> Андреј Трајчевски / 078/426-717 / andrejtrajchevski at gmail.com
>-- 
Андреј Трајчевски / 078/426-717 / andrejtrajchevski at gmail.com
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20150121/cea4d02d/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list