[2s.mk-friends] Global Day of Coderetreat 2015 - Skopje, Macedonia

Dalibor Nasevic dalibor.nasevic at gmail.com
Wed Oct 28 09:38:09 UTC 2015


Здраво на сите!

Global Day of Coderetreat повторно во Македонија по јубилеен, петти пат!
Уште еден ден на кој ќе можеме да се дружиме и вежбаме ОО дизајн на
софтвер. Настанот ќе се случи на 14ти Ноември 2015 со почеток во 9 часот во
просториите на Endava кои се воедно и наши спонзори годинава.

За повеќе информации и регистрација повелете на следниов линк:

http://coderetreat.org/events/global-day-of-coderetreat-2015-skopje-macedonia

Како вообичаено, настанот е од отворен карактер и бесплатен за учество.
Потребно е само да дојдете со ваш лаптоп и ентузијазам да го поминете денот
со останатите програмери во запознавање и применување на eXtreme
Programming практики како: Simple design, Test Driven Development,
Refactoring, Pair programming, Coding standards, Collective ownership, итн,
без секојдневниот работен притисок дека нешто мора да се заврши и постави
во продукција, туку со фокус на вежбање и споделување искуство и знаење.

Се гледаме,

Далибор
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20151028/b7b9946d/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list