[2s.mk-friends] Informativna sesija - povik za Specificni Akciski Grantovi

Goce Mitevski goce.mitevski at gmail.com
Wed Sep 30 19:24:35 UTC 2015


Предлагам да поразговараме за ова на ниво на Слободен софтвер
Македонија в сабота (03.10.2015) или недела (04.10.2015). Има голем
број на материјали што ќе треба да се подготват и ќе треба што е можно
поголемо учество од сите.

Поздрав,
Гоце

--

Goce Mitevski
Independent Graphic and Web Designer

■ http://www.nicer2.com/http://www.linkedin.com/in/gocemitevski


I'm on Twitter: @GoceMitevski


2015-09-30 20:32 GMT+02:00 Goce Mitevski <goce.mitevski at gmail.com>:
> Повеќе информации има овде:
> http://www.civicamobilitas.org.mk/mk/komponenti/2/31-cm-sak-01/91-obrasci
>
> Поздрав,
> Гоце
>
> --
>
> Goce Mitevski
> Independent Graphic and Web Designer
>
>http://www.nicer2.com/
>http://www.linkedin.com/in/gocemitevski
>
>
> I'm on Twitter: @GoceMitevski
>
>
> 2015-09-30 18:14 GMT+02:00 Damjan Georgievski <gdamjan at gmail.com>:
>>> Почитувани,
>>>
>>> Ве известуваме дека на 5 октомври 2015 г. (понеделник), со почеток од
>>> 11.00 ч., во МЦМС (Македонски центар за меѓународна соработка, ул. „Никола
>>> Парапунов“ бр. 41А), Цивика мобилитас организира Информативна сесија за
>>> Повикот за предлози за Специфични акциски грантови.
>>>
>>> Специфичните акциски грантови на Цивика мобилитас се наменети за
>>> граѓанските организации регистрирани според Законот за здруженија и фондации
>>> (2010) за воспоставување и работа со таканаречени „платформи за соработка“
>>> меѓу апликантот, грантистите и тимот на Цивика мобилитас, на следните теми:
>>>
>>> ·     истражување и развој (ИР),
>>>
>>> ·     информации и комуникации (ИК) и
>>>
>>> ·     набљудување, оценка и известување (НОИ).
>>>
>>> Времетраењето на активностите од овој повик треба да биде помеѓу 24 и 30
>>> месеци. Големината на побараниот грант треба да биде од 2.500.000 до
>>> 3.500.000. Расположливиот вкупен износ за повикот е 21.000.000 денари.
>>>
>>> Повеќе информации поврзани со грантовите ќе се презентираат во текот на
>>> Информативната сесија, а исто така може да се најдат и на веб страниците на
>>> МЦМС и Цивика мобилитас.
>>>
>>> Ве молиме, да го потврдите Вашето учество на sms at mcms.mk.
>>>
>>>
>>> Со почит,
>>>
>>> Цивика мобилитас
>>
>>
>>
>>
>> --
>> damjan
>>
>> _______________________________________________
>> Ossm-members mailing list
>> Ossm-members at lists.softver.org.mk
>> https://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members
>>


More information about the Ossm-members mailing list