[2s.mk-friends] Летен курс “ Инжинеринг на криптографски софтвер”

simona s simona.samardjiska at finki.ukim.mk
Mon Aug 1 09:58:02 UTC 2016


Здраво на сите,

Една информација која можеби би била интересна за некој од вас:

ФИНКИ во соработка со Digital Security Group, Radboud University, во
Најмеген, Хојандија, во периодот 12-16 септември организира курс на
тема “Инжинеринг
на криптографски софтвер”, на кој предавач ќе биде Питер Швабе, еден од
водечките експерти од областа на оптимизација на код за криптографски
потреби. Наставата ќе биде изведена на англиски јазик.

Курсот е отворен за студенти на ФИНКИ но и за надворешни слушатели. Подетални
информации ќе најдете во прикачениот pdf, а доколку имате дополнителни
прашања обратете се на simona.samardjiska at finki.ukim.mk.

Кандидатите кои сакаат да се пријават за курсот треба да испратат маил со
основни лични податоци (име, презиме, КИКА) на
simona.samardjiska at finki.ukim.mk, најдоцна до 10 септември.

Поздрав, Симона.
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20160801/59a2b299/attachment.html>
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: CryptoEngineering.pdf
Type: application/pdf
Size: 90133 bytes
Desc: not available
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20160801/59a2b299/attachment.pdf>


More information about the Ossm-members mailing list