[2s.mk-friends] На CCC со воз

Arangel Angov arangel.angov at gmail.com
Fri Aug 19 14:36:23 UTC 2016


Идејата е да идеме у Хамбург на CCC оваа година со малку предигра.

Се наоѓаме во Брно ден-два пред конгресот, пиеме пиво и јадеме и го фаќаме
чехословачко-австрискиот воз со *вагон кафана* што оди до Хамбург преку
Прага и Берлин. Вагон кафана е pretty self-explanatory ама еве да спомнам
дека има пиво на точење и готвена храна.

Стандард конгресот у Хамбург 3-4 дена и назад.

Летови од Скопје има до Виена (2ч оддалечено) и Братислава (~1ч оддалечено)
- автобус до Брно од Аеродром е нешо као 10 евра со studentagency.cz.

Алтернатива е со коли/комбе, ама така ќе се ограничиме со место и трошоците
за рентање комбе + бензин сигурно ќе бидат скоро исти ко и со авион+воз.

Discuss.
Арангел
xmpp/mail
ufo \o/ linux.net.mk
http://blog.spodeli.org
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20160819/3b3cb0b2/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list