[2s.mk-friends] На CCC со воз

Arangel Angov arangel.angov at gmail.com
Mon Aug 22 09:47:10 UTC 2016


Вака, има два воза еден е тој чехословачко-австрискиот шо е понов и
кафаната изглеа вака:
http://www.seat61.com/images/Czech-railjet-restaurant.jpg

И има еден чехословачки постар и кафаната изглеа вака:
https://rail.cc/img/tra/1/1436834248ffff6bbbd1b7093d3656027c5823f3d8.jpg

У првиот имаше точено Плзењ у вториот избор од 3-4 пива у 0.5 флаши.

Ќе треба да идеме од Брно -> Прага (8 евра во еден правец), зависи кој ден
и кое време ама тој возот шо е „EC 172 Hungaria“ видов дека иде и до Берлин
(64 евра, може ќе е поефтино ако го фатиме истиот од Брно) и Берлин ->
Хамбург, не со ICE (19 евра), значи тотал: 91 евро за воз.

Уште нема точни времиња за у декември затоа не може точно да видиме кое
време би тргале и кај би мењале и сл.

Time table за возовите имаш на https://www.cd.cz/ и https://www.bahn.com

Student agency не е за студенти само, така се вика фирмата, регуларна цена
си е тоа 10 евра, моеш да провериш на сајтот.

2016-08-21 23:11 GMT+02:00 Georgi Stanojevski <glisha at gmail.com>:

>
> > Се наоѓаме во Брно ден-два пред конгресот, пиеме пиво и јадеме и го
> фаќаме чехословачко-австрискиот воз со *вагон кафана* што оди до Хамбург
> преку Прага и Берлин. Вагон
>
> Кој е тој воз? Дај линк со пари и time table? Колку време вози?
>
> > Стандард конгресот у Хамбург 3-4 дена и назад.
> >
> > Летови од Скопје има до Виена (2ч оддалечено) и Братислава (~1ч
> оддалечено) - автобус до Брно од Аеродром е нешо као 10 евра со
> studentagency.cz.
>
> Кога последен пат си го користел? Free for all е без некоја студент
> легитимација?
>
> --
> Глиша
>
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> https://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20160822/b5fb1fdc/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list