[2s.mk-friends] Користење на хаклаб за изработка на игра - Unity

Zlatko Trajcheski zlatra at gmail.com
Thu Feb 4 00:45:05 UTC 2016


Здраво,

Ова се повеќе ми звучи како co-working space и се отвора повторно муабетот
од порано. Дали сакаме хаклабот да отиде натаму?

Кои се основните принципи на хаклабот? Најверојатно знаењето кое таму се
продуцира да е отворено за секого.

Златко


On Thu, Feb 4, 2016 at 1:30 AM Aleks <aleks at slobodensoftver.org.mk> wrote:

> On 03.02.2016 18:34, Goce Mitevski wrote:
> > Планираат да донираат пари за користењето на простор.
> >
> > Кој е за? Кој е против?
>
> Несакам да звучам „злобниот“, но според муабетот што го слушнав преска,
> дечките се спремни да донираат ~20€ по
> човек. Ако се тројца, тоа значи дека месечно ќе се добива по 60€.
>
> Зима сме, тоа значи дека секој работен ден од 10 до 17 часот ќе има
> грејалка упалено во едната соба, со што ќе
> има додатен трошок со што мислам дека хаклабот уште повеќе ќе оди во минус
> (финансиски). Дали доколку ова е
> така (ако не е, нека ме поправи некој) сме спремни да го финансираме од
> хаклаб овој „настан“ ?
>
> --
> Aleksandar (Aleks) Lazarov
> - Dipl.-Ing in the field of Electronics, Radio Engineering and Signal
> Processing
> - Member of the Free Software Macedonia Organization
> - Ham Radio operator (Z32AL)
> - GNU/Linux user.
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> https://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20160204/bb0d4df8/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list