[2s.mk-friends] Користење на хаклаб за изработка на игра - Unity

Aleks aleks at slobodensoftver.org.mk
Thu Feb 4 00:53:44 UTC 2016


On 03.02.2016 18:34, Goce Mitevski wrote:
> Планираат да донираат пари за користењето на простор.
>
> Кој е за? Кој е против?

Несакам да звучам „злобниот“, но според муабетот што го слушнав преска, дечките се спремни да донираат ~20€ по 
човек. Ако се тројца, тоа значи дека месечно ќе се добива по 60€.

Зима сме, тоа значи дека секој работен ден од 10 до 17 часот ќе има грејалка упалено во едната соба, со што ќе 
има додатен трошок со што мислам дека хаклабот уште повеќе ќе оди во минус (финансиски). Дали доколку ова е 
така (ако не е, нека ме поправи некој) сме спремни да го финансираме од хаклаб овој „настан“ ?

-- 
Aleksandar (Aleks) Lazarov
- Dipl.-Ing in the field of Electronics, Radio Engineering and Signal Processing
- Member of the Free Software Macedonia Organization
- Ham Radio operator (Z32AL)
- GNU/Linux user.


More information about the Ossm-members mailing list