[2s.mk-friends] Користење на хаклаб за изработка на игра - Unity

Aleks aleks at slobodensoftver.org.mk
Thu Feb 4 10:37:26 UTC 2016


On 04.02.2016 09:55, Goce Mitevski wrote:
>> ... треба да направиме рачуница. Потрошени ресурси + нешто малце над таа сума и океј сме.
>
> Алекс, имаш претстава колкави би биле трошоците за струја?
>
> Да потсетам, Петар и Харис рекоа дека би работеле само во работните
> денови по околу 8 часови. Би донеле еден десктоп и два монитори.
>
> Поздрав,
> Гоце
>

Во Хаклаб мислам дека е стасана нова сметка за струја (за период јануари и пола декември). Имаме податоци 
(според температурата и статусот на хаклабот) колку време бил отворен - греен и ќе може да добиеме податок 
колку тоа наше време се претвора во трошок за струја.

Ако си слободен после, дојди заедно да го завршиме ова побрзо.


-- 
Aleksandar (Aleks) Lazarov
- Dipl.-Ing in the field of Electronics, Radio Engineering and Signal Processing
- Member of the Free Software Macedonia Organization
- Ham Radio operator (Z32AL)
- GNU/Linux user.


More information about the Ossm-members mailing list