[2s.mk-friends] Пракса, лето 2016 - Google Summer of Code and Outreachy

Ana Risteska a.risteska at gmail.com
Wed Feb 24 07:29:37 UTC 2016


Здраво,

од денес се отворени апликациите за пракси за *Google Summer of Code* и
*Outreachy*.
Аплицирањето трае до
*22. март 2016 за Outreachy и до 25. март 2016 за GSoC.*
Повеќе информации: https://www.gnome.org/outreachy/ и
https://summerofcode.withgoogle.com/
и на флаерот за Outreachy
<https://wiki.gnome.org/Outreachy/2016/MayAugust/SpreadTheWord?action=AttachFile&do=view&target=outreachy-poster-2016-May-August.png>
.

Добро би било програмиве и придонесувањето кон слободниот софтвер да се
претстават на
техничките факултети кај нас, а исто така и во хаклаб да направиме
инфо-настан.

Би било супер, ако некој/а поранешните практикант(к)и би ми се приклучиле
во организирањето
на ваквиот настан.

Пишете што мислите.

Поздрав,
Ана
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20160224/8261260c/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list