[2s.mk-friends] нов хаклаб?

Georgi Stanojevski glisha at gmail.com
Thu Feb 25 08:26:40 UTC 2016


Сме го правеле муабетов у друг пат, пак има иницијатива.

Има идеја за заеднички простор на отприлика сродни организации да делат
голем простор.

Сега ЛДС/АКЦС имаат некоја идеја за простор во Центар позади Рекорд, ама се
ангажираат и бараат и други простори.

Имаме некоја желба ние да го мрднеме хаклаб на друго место за помали
трошоци за да не го затвориме? Колку можеме да кажеме дека ќе даваме? Сега
трошиме 13к само за кирија + 6к за сметки. Собираме помалку од 4к.

Просторот што го гледаат е позади Рекорд. Просторот е на три спрата. Има
три посебни простории, две wc-иња, една заедничка голема просторија, еден
меѓу простор како коцкаст ходник и дворче.

Секој од организациите што би учествувале би имале посебна просторија, а
другите простори заеднички би се користеле. Кујна и WC free, голема
просторија ваљда со некаков timetable.

Цената на овој простор е 700 евра. Освен ЛДС, ССНМ имале некаква
заинтересираност да учествуваат ама може и друг да биде. ЛДС и АКЦС се само
фиксни.


Discuss?


-- 
Glisha
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20160225/ede7e652/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list