[2s.mk-friends] Предавање на тема „Слободен и отворен софтвер за научно-истражувачка работа и неговата вклученост во наставата“ IEEE/ФЕИТ

Aleks aleks at slobodensoftver.org.mk
Fri Feb 26 17:59:23 UTC 2016


Здраво друштво.

Во понеделник, од 15:00 на ФЕИТ во сала за состаноци, Доц. Д-р Бранислав Геразов и јас ќе одржиме предавање на 
тема :

Слободен и отворен софтвер за научно-истражувачка работа и неговата вклученост во наставата

Во продолжение е поканата и кусите биографии на предавачите[1]. You are all invited.

--------------------
Почитувани колеги,

      Со задоволство Ве поканувам на предавањето „Слободен и отворен
софтвер за научно-истражувачка работа и неговата вклученост во
наставата”, што ќе го одржиме заедно со дипл. инж. Александар Лазаров.
Во него ќе бидат покриени основите зад слободниот и отворениот софтвер и
ќе бидат разгледани постоечки платформи за реализација на научни
истражувања. Исто така ќе биде направена дискусија за потребата од
застапеност на овие платформи во високото образование.

      Предавањето е во организација на македонската секција на IEEE
(здружениот оддел SP/EMB), a ќе се одржи на 29.02.2016 (понеделник) со
почеток во 15:00 часот, во салата за состаноци на ФЕИТ.

      Во прилог е апстрактот и кусите биографии на предавачите.

Со почит,
Бранислав Геразов
Претседател на здружениот оддел за SP/EMB
--------------------

[1] - https://www.dropbox.com/s/tcfadvkuj4kww3l/IEEE-SP%26BME-Предавање-29-02-2016-Апстракт-и-биографии.pdf?dl=0

-- 
Aleksandar (Aleks) Lazarov
- Dipl.-Ing in the field of Electronics, Radio Engineering and Signal Processing
- Member of the Free Software Macedonia Organization
- Ham Radio operator (Z32AL)
- GNU/Linux user.


More information about the Ossm-members mailing list