[2s.mk-friends] нов хаклаб?

Newk newkdukem at gmail.com
Sat Feb 27 16:34:11 UTC 2016


Pros:
- ќе можеме полесно да ги рашириме познанствата (networking)
- полесно ќе го афирмираме хаклабот како ентитет во општеството -> ќе се
зајакне со нови членови
- релативно намаливање на трошоците

Cons:
- помал простор
- повремено правење компромиси за заедничките простории
- каде би идел сиот хардвер и сервери?
- претпоставувам работа со power tools ќе преставува проблем за останатите

Неодредено:
- би делиме интернет?
- би делеле фрижидер?
- клучеви и сигурност на опремата која ќе останува во
просториите/просторијата

Проценувам дека треба да одлучиме кои ни се приоритетните аспекти во
функционираме во хаклабот. Дали сме подготвени да се откажеме од одредени
слободи за сметка на помали давачки и подобар networking.
Исто така, дали има шанси доколку останувам каде што сме да поткренеме
иницијатива да донесеме нови членови. И од друга страна да разгледаме
стратегии за самоодржливост (crowdfunding, аплицирање на прокти и грантови
итн.)
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20160227/50bb92b1/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list