[2s.mk-friends] Проверка на правопис на македонски со Hunspell

Damjan Georgievski gdamjan at gmail.com
Sun Jul 3 12:27:23 UTC 2016


> Здраво до сите,
>
> Само да кажам дека проектов тече полека. Работиме двајца поредовно.
> Има два дела од проектот:
> 1. Средување речници
> 2. Средување правила.
>
> За првиот дел може буквално секој со компјутер да помогне и направив да биде што полесно за секој да може да придонесе, само следете го линков: https://dimztimz.github.io/hunspell-mk/ , се работи директно во прелистувач. Се надевам некои луѓе од тука ќе придонесат барем малку за тој дел. Можете слободно да споделите.
>
> За вториот дел се потребни специфични знаења, но сега засега не работиме на него додека не се заврши првиот дел.

супер

-- 
damjan


More information about the Ossm-members mailing list