[2s.mk-friends] 2016 - финансии - хаклаб

Damjan Georgievski gdamjan at gmail.com
Tue Apr 4 18:35:40 UTC 2017


2017-03-30 16:03 GMT+02:00 Damjan Georgievski <gdamjan at gmail.com>:
> На последниот состанок на 2смк (слободен софтвер) се договоривме да
> напишам извештај за финансиите на организацијата, кои најмногу се
> однесуваат на хаклабот.
>
> Ваква е работата од 1.1.2016 до 31.12.2016:
>
> вкупно одлеани од сметка се 187031 денари
>
> парите се потрошени за кирија (+данок): 12915 + 1076
> 13991 * 12 = 167892
> а остатокот за пропратни трошоци за банката и сметководство
>
>
> вкупно пристигнати пари на сметка се 150000 денари
> 5 луѓе плаќале редовно (месец по месец или одеднаш по 10 или 20евра)
> неколку други уплаќале повремено
> и има две донации од Кејтаро и IWM networks
>
>
> Дополнително на ова, од кеш пари се платени
> 47700 денари за сметки за струја, и
> 4460 за вода и смет
>
>
> што значи, трошоците се ~240000 денари

во пресметката сум заборавил и дека 2с.мк ја почнал 2016та со 1000 EUR
на сметка,
а ја завршил со скоро 0 - така да и 2смк донирал за хаклаб 1000 EUR.

така што, од членови се собрани грубо 2000EUR, т.е. пола од потребното.

-- 
damjan


More information about the Ossm-members mailing list