[2s.mk-friends] Активизам за СС во образование, администрација и политика

Димитриј Мијоски dmjpp at hotmail.com
Mon Feb 13 20:21:05 UTC 2017


From: Novica Nakov
Sent: Friday, January 20, 2017 12:12
> НПСС ќе се ре-активира штом ќе има нова влада. Документот, каков што е сега, не е насочен за законодавците туку за министерство/влада.
> За законодавците би требало да се предлага закон. А дали е тоа возможно е тешко прашање.


А која е поентата да се предлага поинаку од закон? На пример, се предлага како препорака за работниот процес на владата и на државните институции. Да речеме дека ќе не послушаат. Тоа не гарантира дека утре нема да се вратат по старото.


More information about the Ossm-members mailing list