[2s.mk-friends] Активизам за СС во образование, администрација и политика

Novica Nakov nnovica at gmail.com
Fri Jan 20 11:12:43 UTC 2017


2017-01-20 4:10 GMT+01:00 Димитриј Мијоски <dmjpp at hotmail.com>:


Сметам дека е згодно време повторна да се активира нешто налик НПСС
> http://npss.slobodensoftver.org.mk/ и да се изврши нов притисок до
> законодавците. Менување на власта е сѐ поизвесно, така што поверојатно
> е дека ваков притисок би имал ефект.
>


НПСС ќе се ре-активира штом ќе има нова влада. Документот, каков што е
сега, не е насочен за законодавците туку за министерство/влада.

За законодавците би требало да се предлага закон. А дали е тоа возможно е
тешко прашање.-- 
≠
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20170120/f77b5c5c/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list