[2s.mk-friends] Fwd: [ИДЕЈА] Релоцирање на хаклабот

tinnotl ichtinnotl at gmail.com
Wed Nov 1 13:21:05 UTC 2017


Дечки, утре во 19:00ч. состанок во хаклаб околу релокацијата на КИКА.
Многу е битно.

2017-10-16 19:03 GMT+02:00 Goce Mitevski <goce.mitevski at gmail.com>:
> Здраво,
>
> Има отворен конкурс на Министерство за култура до 15. ноември 2017, на
> којшто можеме да се пријавиме и многу веројатно, да добиеме некаков
> буџет, за слободна култура и споделувње на знаење.
>
> http://kultura.gov.mk/index.php/konkursi/3066-------------2018-----
>
> Ја споделив страницава и на IRC пред некое време, ама претпоставувам
> не сте ја виделе или сте ја изигнорирале.
>
> Поздрав,
> Гоце
>
> --
>
> Goce Mitevski
> Independent Graphic and Web Designer
>
>http://www.nicer2.com/
>http://www.linkedin.com/in/gocemitevski
>
>
> I'm on Twitter: @GoceMitevski
>
>
> 2017-10-16 18:50 GMT+02:00 tinnotl <ichtinnotl at gmail.com>:
>> Дечки, здраво уште еднаш,
>>
>> Мејлов го пратив пред некој месец, најверојатно заврши во спам поради
>> некоја причина. Проблемот уште не е решен. Еве форвард од мејлот:
>>
>>
>> ---------- Forwarded message ----------
>> From: Hristijan Lubeski <ichtinnotl at gmail.com>
>> Date: 2017-07-26 17:36 GMT+02:00
>> Subject: [ИДЕЈА] Релоцирање на хаклабот
>> To: ossm-members at lists.softver.org.mk
>>
>>
>> Дечки, здраво
>>
>> Како што некои од вас веќе знаат, хаклабот не се справи најдобро со
>> претходнава зима. Ниту пак ние.
>>
>> Испукаа цефки, тоалетната школка исто. Ѕидот од лева страна на
>> тоалетот испука, дури се забележува и мов. Четири од пет соби не ги
>> греевме (немаше ни со што), па температурата паѓаше ептен ниско.
>> Чашите кои беа оставени во лабавото замрзнаа со водата во нив (нека
>> биде ова мал потсетник за тој што ќе земе чаша нареден пат да ја измие
>> и врати на место). Само random се грееше, со тие два електронски
>> „панели“ не успевавме целата соба да ја загрееме па во поголемиот дел
>> од времето се седеше со јакни.
>>
>> Муабетот е следен, хаклабот не може да се користи во зима. А се плаќа.
>> Тие 3 месеци се плаќаат за џабе. 15.878,00 денари помножено со три
>> месеци не се малце пари. Мене ми е јасно, а верувам и на сите други
>> дека тешко е да најдеме подобро место за овие пари и плус да е во
>> центар на Скопје. Ама хакирањето во зима е тешко, речиси невозможно.
>> Студи.
>>
>> Ве молам да се отвори дискусија на оваа тема затоа што проблемот е
>> сериозен. На следниов линк може да се ставаат предлог места за
>> релоцирање:
>>
>> http://piratepad.net/n17j834QsA
>>
>> Хаклабот ќе остане на истата локација додека не се најде подобро место
>> или решение за проблемот. Секој предлог, идеја и мислење се
>> добредојдени.
>>
>> Хакерски поздрав,
>> tinnotl
>>
>> P.S. Може да се собереме во КИКА па да ги разгледаме опциите сите
>> заедно во хаклаб.
>>
>> --
>> find me on the Internet at
>> @tinnotl or https://tinnotl.github.io/
>>
>>
>> --
>> find me on tw: @tinnotl
>> https://tinnotl.github.io/
>> _______________________________________________
>> Ossm-members mailing list
>> Ossm-members at lists.softver.org.mk
>> https://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> https://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members-- 
find me on tw: @tinnotl
https://tinnotl.github.io/


More information about the Ossm-members mailing list