[2s.mk-friends] Fwd: [ИДЕЈА] Релоцирање на хаклабот

Azder azhder at gmail.com
Thu Nov 2 15:43:30 UTC 2017


кога ќе отворите? ќе има некој порано? како на пример 17, 17:30 ?

2017-11-01 14:21 GMT+01:00 tinnotl <ichtinnotl at gmail.com>:

> Дечки, утре во 19:00ч. состанок во хаклаб околу релокацијата на КИКА.
> Многу е битно.
>
> 2017-10-16 19:03 GMT+02:00 Goce Mitevski <goce.mitevski at gmail.com>:
> > Здраво,
> >
> > Има отворен конкурс на Министерство за култура до 15. ноември 2017, на
> > којшто можеме да се пријавиме и многу веројатно, да добиеме некаков
> > буџет, за слободна култура и споделувње на знаење.
> >
> > http://kultura.gov.mk/index.php/konkursi/3066-------------2018-----
> >
> > Ја споделив страницава и на IRC пред некое време, ама претпоставувам
> > не сте ја виделе или сте ја изигнорирале.
> >
> > Поздрав,
> > Гоце
> >
> > --
> >
> > Goce Mitevski
> > Independent Graphic and Web Designer
> >
> > ■ http://www.nicer2.com/
> > ■ http://www.linkedin.com/in/gocemitevski
> >
> >
> > I'm on Twitter: @GoceMitevski
> >
> >
> > 2017-10-16 18:50 GMT+02:00 tinnotl <ichtinnotl at gmail.com>:
> >> Дечки, здраво уште еднаш,
> >>
> >> Мејлов го пратив пред некој месец, најверојатно заврши во спам поради
> >> некоја причина. Проблемот уште не е решен. Еве форвард од мејлот:
> >>
> >>
> >> ---------- Forwarded message ----------
> >> From: Hristijan Lubeski <ichtinnotl at gmail.com>
> >> Date: 2017-07-26 17:36 GMT+02:00
> >> Subject: [ИДЕЈА] Релоцирање на хаклабот
> >> To: ossm-members at lists.softver.org.mk
> >>
> >>
> >> Дечки, здраво
> >>
> >> Како што некои од вас веќе знаат, хаклабот не се справи најдобро со
> >> претходнава зима. Ниту пак ние.
> >>
> >> Испукаа цефки, тоалетната школка исто. Ѕидот од лева страна на
> >> тоалетот испука, дури се забележува и мов. Четири од пет соби не ги
> >> греевме (немаше ни со што), па температурата паѓаше ептен ниско.
> >> Чашите кои беа оставени во лабавото замрзнаа со водата во нив (нека
> >> биде ова мал потсетник за тој што ќе земе чаша нареден пат да ја измие
> >> и врати на место). Само random се грееше, со тие два електронски
> >> „панели“ не успевавме целата соба да ја загрееме па во поголемиот дел
> >> од времето се седеше со јакни.
> >>
> >> Муабетот е следен, хаклабот не може да се користи во зима. А се плаќа.
> >> Тие 3 месеци се плаќаат за џабе. 15.878,00 денари помножено со три
> >> месеци не се малце пари. Мене ми е јасно, а верувам и на сите други
> >> дека тешко е да најдеме подобро место за овие пари и плус да е во
> >> центар на Скопје. Ама хакирањето во зима е тешко, речиси невозможно.
> >> Студи.
> >>
> >> Ве молам да се отвори дискусија на оваа тема затоа што проблемот е
> >> сериозен. На следниов линк може да се ставаат предлог места за
> >> релоцирање:
> >>
> >> http://piratepad.net/n17j834QsA
> >>
> >> Хаклабот ќе остане на истата локација додека не се најде подобро место
> >> или решение за проблемот. Секој предлог, идеја и мислење се
> >> добредојдени.
> >>
> >> Хакерски поздрав,
> >> tinnotl
> >>
> >> P.S. Може да се собереме во КИКА па да ги разгледаме опциите сите
> >> заедно во хаклаб.
> >>
> >> --
> >> find me on the Internet at
> >> @tinnotl or https://tinnotl.github.io/
> >>
> >>
> >> --
> >> find me on tw: @tinnotl
> >> https://tinnotl.github.io/
> >> _______________________________________________
> >> Ossm-members mailing list
> >> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> >> https://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members
> > _______________________________________________
> > Ossm-members mailing list
> > Ossm-members at lists.softver.org.mk
> > https://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members
>
>
>
> --
> find me on tw: @tinnotl
> https://tinnotl.github.io/
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> https://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members
>-- 
Се читаме (Se chitame).
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20171102/5c55c343/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list