[2s.mk-friends] Хаклаб-КИКА | Д Фестивал 2018

Andrej T. andrejtrajchevski at gmail.com
Thu Mar 15 16:17:55 UTC 2018


---------- Forwarded message ----------
From: Gorjana Password Production <gorjana at password.mk>
Date: 2018-03-15 16:57 GMT+01:00
Subject: Хаклаб-КИКА | Д Фестивал 2018
To: ossm-members at lists.softver.org.mk
Cc: Filip Password Production <fico at password.mk>, katerina password <
katerina at password.mk>, Login Kochishki <login at password.mk>, Lina Password <
lina at password.mk>


Хелоу дечки,

Forward од мејлот што беше преголем за да стигне на листа. Атачираниот ПДФ,
промото за Д фест може да го најдете постиран на групата „Топол кафански
чет“ на Телеграм. Ако немате телеграм, тоа е тоа. Пратете мејл ќе го
испринтаме промото и ќе ви го пратиме по пошта.

---

јас сум Горјана (за оние што не ме знаат) и ви пишувам во име на Д Фестивал.

Фестивалот секоја година е отворен за организации од најразличен тип кои
сакаат да дојдат таму, да се претстават и генерално да изреализираат нешто
креативно.

Сите активности преку ден се случуваат во кампот, односно во зоната
наречена „ПлоштАрт“ и идејата е луѓето што се во кампот (околу 4000 души)
преку ден да имаат и други активности освен журка.

​Генерално, немаме некој голем буџет кајшто може да ви понудиме хакерска
лабораторија, него што и да се оствари треба да биде смислено на начин на
кој нема да кошта.

Мене прво што ми паѓа е дека може да дојдете како Хаклаб-Кика, да одржите
некое предавање, да бидете во програма, сето тоа да оди низ наши мрежи, да
пуштиме како реклама, па некои од децата таму што ќе бидат да се
заинтересираат, да видат дека и вие постоите, и утре да ви дојдат како
членови (факт е и дека има деца од цела Македонија, а не само Скопје).

Други идеи/предлози, слободно кажете, дали би донеле некои од тие вашите
компјутери таму што ви се, па таму на лице место да направите некоја
работилница, пример, да се направи транзистор (појма немам :D) и слични,
хакерски ствари...

Пишете што и како мислите, и ако треба ќе дојдам или вие може да дојдете
кај нас во канцеларија за да направиме муабет.

ВЕБ САЈТ <http://dfestival.mk/>
ФЕЈСБУК <https://www.facebook.com/dfestival.dojran/>

Поздрав,

-- 
*Gorjana Jordanovska*

M: +38978 755 824 <+389%2078%20755%20824>

Pin Music Conference <http://taksirat.mk/en/pin-music-conference/>
D Festival <http://dfestival.mk/eng/>
Taksirat Festival <http://taksirat.mk/en/>
Password Production <http://www.password.mk/>


-- 
Андреј Трајчевски / 078/426-717 / andrejtrajchevski at gmail.com
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20180315/639baa78/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list