[Mozilla] Материјали за настанот на клубот на Firefox на ФИНКИ

Goce Mitevski goce.mitevski at gmail.com
Sat May 3 12:18:20 UTC 2014


> Краток извештај на листава и на блог.

Споделете:

МК: http://mozilla.mk/?p=643
EN: http://mozilla.mk/?p=663

Поздрав,
Гоце

---

Goce Mitevski
Independent Professional

■ http://www.linkedin.com/in/gocemitevskihttp://www.behance.net/GoceMitevskihttp://www.nicer2.com/abouthttp://monsteer.deviantart.com/http://www.vimeo.com/gocemitevski

I'm on Twitter: @GoceMitevski


2014-05-02 0:24 GMT+02:00 Goce Mitevski <goce.mitevski at gmail.com>:
> Ве молам сите што фотографиравте за време на настанот или пак сте
> добиле фотографии од луѓе што фотографирале, да ги споделите
> фотографиите.
>
> Еве некои фотки од Бидик, од мене и од луѓе што сликале со телефонот
> со Firefox OS.
>
> https://www.dropbox.com/sh/lzp5512p7wqy92t/pJBDquBOIQ
>
> Поздрав,
> Гоце
>
> ---
>
> Goce Mitevski
> Independent Professional
>
>http://www.linkedin.com/in/gocemitevski
>http://www.behance.net/GoceMitevski
>http://www.nicer2.com/about
>http://monsteer.deviantart.com/
>http://www.vimeo.com/gocemitevski
>
> I'm on Twitter: @GoceMitevski
>
>
> 2014-05-01 10:35 GMT+02:00 Igor Stamatovski <igor.stamatovski at gmail.com>:
>> Краток извештај на листава и на блог.
>>
>> Исто на англиски за светската заедница.
>>
>> Reps, друго нешто за да биде настанов видлив за мозила?
>>
>> Поздрав,
>> Стама
>>
>> On Apr 30, 2014 4:25 PM, "Marko Paloski" <paloskimarko at hotmail.com> wrote:
>>>
>>> Здраво,
>>>
>>> Супеер, ќе ги земам сите сметки/фактури. Инаку јас се немам откажано од
>>> ментор и нема да се откажам, ама вечера не бев во добра состојба и затоа
>>> неможев да дојдам, се извинувам што не најавив.
>>>
>>> Поздрав,
>>> Марко
>>> > From: goce.mitevski at gmail.com
>>> > Date: Wed, 30 Apr 2014 15:12:53 +0200
>>> > To: mozilla at lists.softver.org.mk
>>> > Subject: Re: [Mozilla] Материјали за настанот на клубот на Firefox на
>>> > ФИНКИ
>>> >
>>> > Здраво,
>>> >
>>> > Конечно ми пуштија бројче за да ги подигнам парите од Western Union.
>>> > Ќе ги земам на идење вечер накај ФИНКИ.
>>> >
>>> > Донесете ги сметките и/или потврдите за трошоците.
>>> >
>>> > Поздрав,
>>> > Гоце
>>> >
>>> > ---
>>> >
>>> > Goce Mitevski
>>> > Independent Professional
>>> >
>>> > ■ http://www.linkedin.com/in/gocemitevski
>>> > ■ http://www.behance.net/GoceMitevski
>>> > ■ http://www.nicer2.com/about
>>> > ■ http://monsteer.deviantart.com/
>>> > ■ http://www.vimeo.com/gocemitevski
>>> >
>>> > I'm on Twitter: @GoceMitevski
>>> >
>>> >
>>> > 2014-04-28 23:35 GMT+02:00 Marko Paloski <paloskimarko at hotmail.com>:
>>> > > Здраво,
>>> > >
>>> > > Да да, само што ние направивме постери и имаме сметко потврда па ако
>>> > > дојдат
>>> > > ке ги извадиме. Ги залепив по целиот кампус постерите денеска.
>>> > > Направен е
>>> > > евент сернат и има на финки официјалната страна како активности и на
>>> > > фејсбук
>>> > > страната од финки.
>>> > >
>>> > > Поздрав,
>>> > > Марко
>>> > >
>>> > >> From: goce.mitevski at gmail.com
>>> > >> Date: Mon, 28 Apr 2014 22:55:29 +0200
>>> > >
>>> > >> To: mozilla at lists.softver.org.mk
>>> > >> Subject: Re: [Mozilla] Материјали за настанот на клубот на Firefox на
>>> > >> ФИНКИ
>>> > >>
>>> > >> Здраво,
>>> > >>
>>> > >> Не добивам одговор на Bugzilla кога ќе го добиеме буџетот за
>>> > >> настанот.
>>> > >> Пишав пред некој ден и до сега нема никаков одговор.
>>> > >>
>>> > >> Не знам во што е проблемот, но можеби е подобро да ги откажеме
>>> > >> работите за кои ни требаа екстра пари и да го правиме настанот со тоа
>>> > >> што го имаме. Барем да знаевме дали ќе го добиеме буџетот со
>>> > >> задоцнување...
>>> > >>
>>> > >> Не знам каков ви беше планот вам, ама мојот предлог е, без банери,
>>> > >> без
>>> > >> постери и без пијалоци.
>>> > >>
>>> > >> Поздрав,
>>> > >> Гоце
>>> > >>
>>> > >>
>>> > >> ---
>>> > >>
>>> > >> Goce Mitevski
>>> > >> Independent Professional
>>> > >>
>>> > >> ■ http://www.linkedin.com/in/gocemitevski
>>> > >> ■ http://www.behance.net/GoceMitevski
>>> > >> ■ http://www.nicer2.com/about
>>> > >> ■ http://monsteer.deviantart.com/
>>> > >> ■ http://www.vimeo.com/gocemitevski
>>> > >>
>>> > >> I'm on Twitter: @GoceMitevski
>>> > >>
>>> > >>
>>> > >> 2014-04-24 23:18 GMT+02:00 Goce Mitevski <goce.mitevski at gmail.com>:
>>> > >> > Здраво,
>>> > >> >
>>> > >> > Официјалното објаснување - го добив пред малку - во врска со
>>> > >> > материјалите за настанот е дека немале доволно на залиха и пратиле
>>> > >> > тоа
>>> > >> > што имале и толку колку што можеле.
>>> > >> >
>>> > >> > За жал, нема да добиеме екстра пратка, така што тоа што го добивме
>>> > >> > е
>>> > >> > сѐ со што ќе располагаме за настанот за клубот.
>>> > >> >
>>> > >> > Поздрав,
>>> > >> > Гоце
>>> > >> >
>>> > >> > ---
>>> > >> >
>>> > >> > Goce Mitevski
>>> > >> > Independent Professional
>>> > >> >
>>> > >> > ■ http://www.linkedin.com/in/gocemitevski
>>> > >> > ■ http://www.behance.net/GoceMitevski
>>> > >> > ■ http://www.nicer2.com/about
>>> > >> > ■ http://monsteer.deviantart.com/
>>> > >> > ■ http://www.vimeo.com/gocemitevski
>>> > >> >
>>> > >> > I'm on Twitter: @GoceMitevski
>>> > >> >
>>> > >> >
>>> > >> > 2014-04-24 10:23 GMT+02:00 Goce Mitevski <goce.mitevski at gmail.com>:
>>> > >> >> Николчо,
>>> > >> >>
>>> > >> >> Страницата за клубот ќе ја направиме директно на mozilla.mk,
>>> > >> >> бидејќи
>>> > >> >> firefoxos.mozilla.mk е сајт за настанот за Firefox OS. Тоа што би
>>> > >> >> можеле да додадеме на firefoxos.mozilla.mk е врска до страницата
>>> > >> >> за
>>> > >> >> клубот, во футерот, во делот Mozilla, како што имаме и за Mozilla
>>> > >> >> Македонија.
>>> > >> >>
>>> > >> >> Не знам каков ви е сега планот, но уште на првите состаноци со
>>> > >> >> Марко и
>>> > >> >> Иван се договоривме настанот за клубот на ФИНКИ, да го најавите со
>>> > >> >> напис на mozilla.mk.
>>> > >> >>
>>> > >> >> Супер би било да ја подготвите страницата со информациите за
>>> > >> >> клубот,
>>> > >> >> пред одржувањето на настанот.
>>> > >> >>
>>> > >> >> Колку што знам сите имате пристап на mozilla.mk и можете да
>>> > >> >> внесувате
>>> > >> >> податоци, но ако ви треба помош за тоа, секако стојам на
>>> > >> >> располагање.
>>> > >> >>
>>> > >> >> Поздрав,
>>> > >> >> Гоце
>>> > >> >>
>>> > >> >> ---
>>> > >> >>
>>> > >> >> Goce Mitevski
>>> > >> >> Independent Professional
>>> > >> >>
>>> > >> >> ■ http://www.linkedin.com/in/gocemitevski
>>> > >> >> ■ http://www.behance.net/GoceMitevski
>>> > >> >> ■ http://www.nicer2.com/about
>>> > >> >> ■ http://monsteer.deviantart.com/
>>> > >> >> ■ http://www.vimeo.com/gocemitevski
>>> > >> >>
>>> > >> >> I'm on Twitter: @GoceMitevski
>>> > >> >>
>>> > >> >>
>>> > >> >> 2014-04-24 0:15 GMT+02:00 Nikolco Gosev <nikolcogosev6 at gmail.com>:
>>> > >> >>> Гоце,
>>> > >> >>>
>>> > >> >>> Дали би можело на веб-страната на настанот "Firefox OS во
>>> > >> >>> Македонија“
>>> > >> >>> да се
>>> > >> >>> додаде нов таб со име FireFox Student Club @ FINKI кој што ќе
>>> > >> >>> содржи
>>> > >> >>> основи
>>> > >> >>> информации за клубот (што е клубот, целта и контакт). Марко и
>>> > >> >>> Иван ќе
>>> > >> >>> подготват презентација за првиот инфо состанок па би можела таа
>>> > >> >>> да се
>>> > >> >>> вметне. Така што посетителите на вебстраната, кои што сметаме
>>> > >> >>> поголем
>>> > >> >>> дел ќе
>>> > >> >>> се студенти на ФИНКИ ќе имаат можност да се информираат и за
>>> > >> >>> клубот.
>>> > >> >>>
>>> > >> >>> Николчо,
>>> > >> >>>
>>> > >> >>>
>>> > >> >>> 2014-04-23 14:23 GMT+02:00 Marko Paloski
>>> > >> >>> <paloskimarko at hotmail.com>:
>>> > >> >>>
>>> > >> >>>> Здраво Гоце,
>>> > >> >>>>
>>> > >> >>>> Може во четврток во 18 часот во КИКА.
>>> > >> >>>>
>>> > >> >>>> Се гледаме таму, поздрав,
>>> > >> >>>> Марко
>>> > >> >>>>
>>> > >> >>>> > From: goce.mitevski at gmail.com
>>> > >> >>>> > Date: Tue, 22 Apr 2014 19:13:25 +0200
>>> > >> >>>>
>>> > >> >>>> > To: mozilla at lists.softver.org.mk
>>> > >> >>>> > Subject: Re: [Mozilla] Материјали за настанот на клубот на
>>> > >> >>>> > Firefox
>>> > >> >>>> > на
>>> > >> >>>> > ФИНКИ
>>> > >> >>>> >
>>> > >> >>>> > Здраво Марко,
>>> > >> >>>> >
>>> > >> >>>> > Не знам која е причината, ама можам да прашам, па да ти кажам.
>>> > >> >>>> >
>>> > >> >>>> > Четврток, 18 часот, во КИКА ти одговара?
>>> > >> >>>> >
>>> > >> >>>> > За буџетот, нема ништо ново, сега за сега. Претпоставувам дека
>>> > >> >>>> > ќе
>>> > >> >>>> > има
>>> > >> >>>> > нешто, деновиве.
>>> > >> >>>> >
>>> > >> >>>> > Поздрав,
>>> > >> >>>> > Гоце
>>> > >> >>>> >
>>> > >> >>>> > ---
>>> > >> >>>> >
>>> > >> >>>> > Goce Mitevski
>>> > >> >>>> > Independent Professional
>>> > >> >>>> >
>>> > >> >>>> > ■ http://www.linkedin.com/in/gocemitevski
>>> > >> >>>> > ■ http://www.behance.net/GoceMitevski
>>> > >> >>>> > ■ http://www.nicer2.com/about
>>> > >> >>>> > ■ http://monsteer.deviantart.com/
>>> > >> >>>> > ■ http://www.vimeo.com/gocemitevski
>>> > >> >>>> >
>>> > >> >>>> > I'm on Twitter: @GoceMitevski
>>> > >> >>>> >
>>> > >> >>>> >
>>> > >> >>>> > 2014-04-22 17:40 GMT+02:00 Marko Paloski
>>> > >> >>>> > <paloskimarko at hotmail.com>:
>>> > >> >>>> > > Здраво,
>>> > >> >>>> > >
>>> > >> >>>> > > Може, кое време ти одговара?
>>> > >> >>>> > > Инаку, има причина зошто не испратиле све што сме побарале?
>>> > >> >>>> > > , и
>>> > >> >>>> > > кажи
>>> > >> >>>> > > ми за
>>> > >> >>>> > > буџетот стигната е ?
>>> > >> >>>> > >
>>> > >> >>>> > > Поздрав,
>>> > >> >>>> > > Марко
>>> > >> >>>> > >
>>> > >> >>>> > >> From: goce.mitevski at gmail.com
>>> > >> >>>> > >> Date: Tue, 22 Apr 2014 16:42:52 +0200
>>> > >> >>>> > >> To: mozilla at lists.softver.org.mk
>>> > >> >>>> > >> Subject: Re: [Mozilla] Материјали за настанот на клубот на
>>> > >> >>>> > >> Firefox на
>>> > >> >>>> > >> ФИНКИ
>>> > >> >>>> > >
>>> > >> >>>> > >>
>>> > >> >>>> > >> Здраво,
>>> > >> >>>> > >>
>>> > >> >>>> > >> Пред малку ми ги донесоа материјалите. Пакетчето е мало и
>>> > >> >>>> > >> немаат
>>> > >> >>>> > >> пратено сѐ што побаравме.
>>> > >> >>>> > >>
>>> > >> >>>> > >> Еве што добивме:
>>> > >> >>>> > >>
>>> > >> >>>> > >> - две маички (L)
>>> > >> >>>> > >> - 100 округли лепенки со логото на Firefox
>>> > >> >>>> > >> - 50 лепенки за тетоважи
>>> > >> >>>> > >> - 10 врвки
>>> > >> >>>> > >> - 50 беџови
>>> > >> >>>> > >>
>>> > >> >>>> > >> А еве што побаравме:
>>> > >> >>>> > >>
>>> > >> >>>> > >> - bracelets: 100
>>> > >> >>>> > >> - stickers: 100
>>> > >> >>>> > >> - lanyards: 10
>>> > >> >>>> > >> - buttons: 100
>>> > >> >>>> > >> - pens: 150
>>> > >> >>>> > >> - tshirts: 10 (1-XL, 9-L)
>>> > >> >>>> > >> - horizontal banner: 1
>>> > >> >>>> > >> - roll-up banner: 1
>>> > >> >>>> > >> - flag: 1
>>> > >> >>>> > >>
>>> > >> >>>> > >> Може ли да се најдеме в четврток, за да ви ги предадам
>>> > >> >>>> > >> материјалите?
>>> > >> >>>> > >>
>>> > >> >>>> > >> Поздрав,
>>> > >> >>>> > >> Гоце
>>> > >> >>>> > >> -
>>> > >> >>>> > >>
>>> > >> >>>> > >> ---
>>> > >> >>>> > >>
>>> > >> >>>> > >> Goce Mitevski
>>> > >> >>>> > >> Independent Professional
>>> > >> >>>> > >>
>>> > >> >>>> > >> ■ http://www.linkedin.com/in/gocemitevski
>>> > >> >>>> > >> ■ http://www.behance.net/GoceMitevski
>>> > >> >>>> > >> ■ http://www.nicer2.com/about
>>> > >> >>>> > >> ■ http://monsteer.deviantart.com/
>>> > >> >>>> > >> ■ http://www.vimeo.com/gocemitevski
>>> > >> >>>> > >>
>>> > >> >>>> > >> I'm on Twitter: @GoceMitevski
>>> > >> >>>> > >>
>>> > >> >>>> > >>
>>> > >> >>>> > >> 2014-04-20 17:40 GMT+02:00 Goce Mitevski
>>> > >> >>>> > >> <goce.mitevski at gmail.com>:
>>> > >> >>>> > >> >> Супер!!, само кажи ми дали мислиш дека ќе стигнат до 30
>>> > >> >>>> > >> >> април? или
>>> > >> >>>> > >> >> да
>>> > >> >>>> > >> >> го
>>> > >> >>>> > >> >> поместиме настанот за после први мај ?
>>> > >> >>>> > >> >
>>> > >> >>>> > >> > Би требало да стигнат. Во формуларот што го пополнив имам
>>> > >> >>>> > >> > наведено
>>> > >> >>>> > >> > до
>>> > >> >>>> > >> > кога треба да ги добиеме материјалите. Системов на UPS
>>> > >> >>>> > >> > вели
>>> > >> >>>> > >> > дека
>>> > >> >>>> > >> > тие
>>> > >> >>>> > >> > се веќе стигнати во Келн, Германија.
>>> > >> >>>> > >> >
>>> > >> >>>> > >> > Поздрав,
>>> > >> >>>> > >> > Гоце
>>> > >> >>>> > >> >
>>> > >> >>>> > >> > ---
>>> > >> >>>> > >> >
>>> > >> >>>> > >> > Goce Mitevski
>>> > >> >>>> > >> > Independent Professional
>>> > >> >>>> > >> >
>>> > >> >>>> > >> > ■ http://www.linkedin.com/in/gocemitevski
>>> > >> >>>> > >> > ■ http://www.behance.net/GoceMitevski
>>> > >> >>>> > >> > ■ http://www.nicer2.com/about
>>> > >> >>>> > >> > ■ http://monsteer.deviantart.com/
>>> > >> >>>> > >> > ■ http://www.vimeo.com/gocemitevski
>>> > >> >>>> > >> >
>>> > >> >>>> > >> > I'm on Twitter: @GoceMitevski
>>> > >> >>>> > >> _______________________________________________
>>> > >> >>>> > >> Mozilla mailing list
>>> > >> >>>> > >> Mozilla at lists.softver.org.mk
>>> > >> >>>> > >> https://lists.softver.org.mk/listinfo/mozilla
>>> > >> >>>> > >
>>> > >> >>>> > > _______________________________________________
>>> > >> >>>> > > Mozilla mailing list
>>> > >> >>>> > > Mozilla at lists.softver.org.mk
>>> > >> >>>> > > https://lists.softver.org.mk/listinfo/mozilla
>>> > >> >>>> > >
>>> > >> >>>> > _______________________________________________
>>> > >> >>>> > Mozilla mailing list
>>> > >> >>>> > Mozilla at lists.softver.org.mk
>>> > >> >>>> > https://lists.softver.org.mk/listinfo/mozilla
>>> > >> >>>>
>>> > >> >>>> _______________________________________________
>>> > >> >>>> Mozilla mailing list
>>> > >> >>>> Mozilla at lists.softver.org.mk
>>> > >> >>>> https://lists.softver.org.mk/listinfo/mozilla
>>> > >> >>>>
>>> > >> >>>
>>> > >> >>>
>>> > >> >>> _______________________________________________
>>> > >> >>> Mozilla mailing list
>>> > >> >>> Mozilla at lists.softver.org.mk
>>> > >> >>> https://lists.softver.org.mk/listinfo/mozilla
>>> > >> >>>
>>> > >> _______________________________________________
>>> > >> Mozilla mailing list
>>> > >> Mozilla at lists.softver.org.mk
>>> > >> https://lists.softver.org.mk/listinfo/mozilla
>>> > >
>>> > > _______________________________________________
>>> > > Mozilla mailing list
>>> > > Mozilla at lists.softver.org.mk
>>> > > https://lists.softver.org.mk/listinfo/mozilla
>>> > >
>>> > _______________________________________________
>>> > Mozilla mailing list
>>> > Mozilla at lists.softver.org.mk
>>> > https://lists.softver.org.mk/listinfo/mozilla
>>>
>>> _______________________________________________
>>> Mozilla mailing list
>>> Mozilla at lists.softver.org.mk
>>> https://lists.softver.org.mk/listinfo/mozilla
>>>
>>
>> _______________________________________________
>> Mozilla mailing list
>> Mozilla at lists.softver.org.mk
>> https://lists.softver.org.mk/listinfo/mozilla
>>


More information about the Mozilla mailing list