[Mozilla] kratki i inspirativni govori (Lightning talks)

Georgi Stanojevski glisha at gmail.com
Fri May 9 06:48:50 UTC 2014


> До моментов ова се:
> Ана - Designing Mobile First
> Ѓорѓи - Javascript Promises
> Дамјан - Offline first
> Гоце - Australis
> Ванчо - Апликација no-js
> Новица - Манифестот (не крушевскиот, на Мозила)
>
> 1. По пет минути секој тоа се 30 минути плус по 2 минути
> примопредавање измеѓу, тоа се 40 минути.
>   Значи има место уште некој од менторите ако сака да презентира.

Дали сите ментори се членови на листава?

Ако знаете дека не се, каде има листа на ментори да ги потсетам дека
може да одржат 5 минути краток и инспиративен говор?


> 2. Редоследот горе е рандом, во сабота ќе го напраиме да биде
> тематски едно по други сличните.
>
> 3. До сабота 11h пратете ми финалните наслови.
>
> 4. Не мора да имате презентација. Ако немате на проекторот ќе го има
> FF и Mozilla логото или нешто ќе смислам статично.
>
>   - Пошто во 5 минути нема време за live demo, само од еден лаптоп
> ќе се презентира..
>
>   - Ако имате спремно презентации, до сабота 11h пратете ми ги во
> PDF (ако користите keynote, ppt, impress).
>     - Не сум сигурен каков е проекторот на Финки ама најверојатно
> е 4:3. Во таков размер треба да ви се pdf-ите.
>     - Ако користите reveal.js или слично пратете ми оригиналите во
> архива (.zip, .rar, .tar.gz) или јавен линк на интернет..
>
>   - Ако некој ептен сака од свој лаптоп да презентира
>     - и ако има Mac имајте си конвертор за vga што сте го пробале.
>     - Исто и ако имате „обичен“ лаптоп само со hdmi (mini-hdmi,
> dvi) носете си конвертор за vga.
>    - Јас ќе се потрудам да најдам ама не ветувам.
>
> --
> Glisha-- 
--
Glisha


More information about the Mozilla mailing list