[Mozilla] Состанок за WebMaker html/css работилница

Damjan Georgievski gdamjan at gmail.com
Sat Oct 11 09:48:23 UTC 2014


> На последниот состанок изминатава недела меѓудругото
> зборевме за одржување серија работилници за html/css, каде
> со помош на овие веб технологии учесниците би кодирале
> познати графики (драфт од идејата тука:
> https://wiki.spodeli.org/Хаклаб/Проекти/WebMaker)
>
> Ќе треба да се почне со планирање на програмата за работилницата, па затоа
> утре во 14ч. во Хаклаб би направиле
> прв план-состанок.
>
> Сите што се заинтересирани да помогнат и да дојдат, нека
> пишат овде еден краток одговор, па се гледаме утре.

јас ќе отворам.

мислам дека курсов треба да го насочиме кон луѓе кои инаку имаат
отпор/страв/незнаат ништо за технологии. Така да, студенти на
финки/етф/и сл. не се цел на курсов. Тоа беше и првата идеја мислам.


-- 
дамјан


More information about the Mozilla mailing list