[Npss] Забелешки од првата работна средба за националната политка за слободен софтвер

Dimitrovska Vasilka dimitrovskav at yahoo.com
Tue Jun 8 20:07:00 CEST 2010


Благодарам Новица,
за почеток би сакала да укажам на една корекција. Имено јас сум археолог и патем на средбата дојдов во својство на претставник од Викимедија Македонија оти сум еден од основачите. Ако може да се додадат овие две ставки на сајтот

Поздрав
---------------------------

Dimitrovska VasilkaArchaeologist and professional tourist guideMy web pageshttp://arheo.com.mk

http://arheo.blog.mk

http://travel.arheo.com.mk

http://skopje.arheo.com.mk

http://creative.arheo.com.mk

http://arheoblog.blogspot.comgsm: + 389 75 566 780; + 389 77 524 987

--- On Mon, 6/7/10, Novica Nakov <novica at slobodensoftver.org.mk> wrote:

From: Novica Nakov <novica at slobodensoftver.org.mk>
Subject: [Npss] Забелешки од првата работна средба за националната политка за слободен софтвер
To: npss at lists.softver.org.mk
Date: Monday, June 7, 2010, 12:14 PM

Здраво на сите (ова е и првото човечко здраво на листава :)),

Деновиве го пополнивме блогот што треба да ја следи нашата работа:
http://npss.slobodensoftver.org.mk/

Меѓу другото, објавени се забелешките од работната средба, онака како
што јас ги запишав со некои дополнувања од Филип Стојановски.
Погледајте ги и ако имате дополнувања и поправки известете ме. Ниедна
грешка не е намерна.


Тука би можеле веднаш да ја рефокусираме дискусијата и ги прибереме
податоците во однос на првите четири точки околу кои скоро и да не
разговаравме минатата недела:

1. Осврт на слободниот и неслободниот софтвер, главни карактеристики,
предности на слободниот софтвер.

2. Осврт на препораки и регулатива од Европската унија што се однесува
на слободен софтвер.

3. Осврт на домашна регулатива: политики и стратегии (на пр.
Националната политика и стратегија за информатичко општество), закони
(на пр. Закон за слободен пристап до информации од јавен карактер),
други документи.

4. Осврт на софтвер и сервиси кои моментално ги нудат државните институции.


А доколку и другите пратат свои коментари и забелешки јас ќе можам во
следните денови да искомпајлирам еден заеднички текст околу петата
точка околу која и воглавно дискутиравме.-- 
Новица Наков
Слободен софтвер Македонија
http://slobodensoftver.org.mk
_______________________________________________
Npss mailing list
Npss at lists.softver.org.mk
http://lists.softver.org.mk/listinfo/npss      
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/npss/attachments/20100608/a737ca2b/attachment.htm>


More information about the Npss mailing list