[Npss] права и тендери

Novica Nakov novica at slobodensoftver.org.mk
Thu Nov 11 07:26:57 CET 2010


Здраво,

Оваа информациа е некако поврзана и со нашата работа, па можеби некој
може да потврди. Вчера на работилницата за е-влада организирана од
USAID претставникот од Сивус кој презентираше кажа следново: Ако сите
права од софтверот ги задржува изведувачот тогаш можно е да се прави
директна спогодба при набавката.

Може некој со повеќе искуство од оваа област да ја провери оваа
информацја - под претпоставка дека јас точно сум запамтил.

Фала.

-- 
Новица Наков
Слободен софтвер Македонија
http://slobodensoftver.org.mk


More information about the Npss mailing list