[LUG] За Регистрирање

Novica Nakov novica at bagra.net.mk
Sun Aug 25 15:19:42 UTC 2002


Во својата последна порака, Ангов Арангел напиша:

| Мислам дека Глиша ми ја образложи процедурата за регистрација на невладина
| организиација или пак граѓанско здружение, па ако може он или па некој друг
| да ми образложи што се треба да се направи...

Ако не се лажам регистрацијата чини 6-7 илјади денари. Ако не сакаш да
се малтретираш по шалтери +2-3 илјади на адвокат и добиваш печат на
рака. Ако сакаш да се малтретираш, посети го www.mango.org.mk (мислам
дека вака беше). Тоа е некој ресурсен центар за НВО-а. Таму би требало
да има се.

-- 
Новица

Да се биде опасен, тоа е задача за иднината.
_______________________________________________
LUG mailing list
LUG at lists.linux.net.mk
http://lists.linux.net.mk/mailman/listinfo/lugMore information about the Ossm-members mailing list