[LUG] OpenOffice Localization

Ivan Stojmirov stojmir at linux.net.mk
Thu Dec 12 07:52:25 UTC 2002


----- Original Message -----
From: "Georgi Stanojevski" <georgis at unet.com.mk>
To: <lug at lists.linux.net.mk>
Sent: среда, 11 декември 2002 21:49
Subject: Re: [LUG] OpenOffice Localization


> На сре, 11 дек 2002, Danko Ilik напиша:
>
> > Чекај бе, што е финтава со преводиве... Наместо српскиот треба да се
стави
> > македонски превод?
>
> Ваљда не туку српскиот да ти помогне.
>
> А зашто да ги преведуваме сега кога викендот тоа може да се прави?
> --

Абе!
Не прочита тоа што го пастав од сајтот на опенофис?

Треба да се има преведено глосари, за да можеш да почнеш со преведување на
стринговите. Предходно, дечките од ОпенОфис мора да ти го прегледнат
глосарито.

Како и да е, ваљда ние ќе можеме одеднашда ги преведеме и двете. Па ако не
ни го бендисаат глосарито...
_______________________________________________
LUG mailing list
LUG at lists.linux.net.mk
http://lists.linux.net.mk/mailman/listinfo/lugMore information about the Ossm-members mailing list