[LUG] OpenOffice Localization

Georgi Stanojevski georgis at unet.com.mk
Thu Dec 12 10:51:56 UTC 2002


На чет, 12 дек 2002, Ivan Stojmirov напиша:

> стринговите. Предходно, дечките од ОпенОфис мора да ти го прегледнат
> глосарито.

A што мислеше ти дека они за два саат сите 10000 линии ќе ги проверат? И
што можат они во суштина да проверат на 10000 преведени зборови? :)

> Како и да е, ваљда ние ќе можеме одеднашда ги преведеме и двете. Па ако не
> ни го бендисаат глосарито...

Помага ли глосарито на некој начин автоматски при преведување?

Ако не, нема сврха да го преведуваме. :)
-- 
Glisha
_______________________________________________
LUG mailing list
LUG at lists.linux.net.mk
http://lists.linux.net.mk/mailman/listinfo/lugMore information about the Ossm-members mailing list