[LUG] sreda - upraven - gosti - pari

Damjan Georgievski gdamjan at on.net.mk
Wed Nov 13 18:31:38 UTC 2002


> Ќе мора да има средби во живо, но може да се договориме и за онлајн 
> средби - добра е идејава. Разгледајте го и psi.sourceforge.net jabber 
> клиентот - супер е за вакви работи - целосно слободен протокол и 
> имплементација, а веќе имаме и локален сервер кој работи - само незнам 
> дали во овој момент смеам да го обелоденам.

може да се каже :)

Ставивме jabber сервер на bagra.net.mk.
Инсталирајте клиент и регистрирајте се.

прилично добар клиент е psi.sf.net. 


-- 
Дамјан

One OS to rule them all, one OS to find them,
One OS to bring them all and in the darkness bind them,
In the Land of Redmond, where the Shadows lie.

_______________________________________________
LUG mailing list
LUG at lists.linux.net.mk
http://lists.linux.net.mk/mailman/listinfo/lugMore information about the Ossm-members mailing list