[LUG] IRC SOSTANOK, SOSTANOK VO ZHIVO

Zlatko Trajceski zlat at bagra.net.mk
Sat Nov 16 03:11:18 UTC 2002


Damjan Georgievski wrote:
>>На пет, 15 ное 2002, Ангов Арангел напиша:
>>
>>Јас утре оцабајле ќе купам ИДЕ кабел ата 100 ако е 100 денари од Логинг.
>>(Од арачот, ќе ми останат 3800 денари )
>>
>>После тоа се договарам со Уфо да му го дадам и да одиме да инсталираме
>>нашиот компјутер како што треба.
> 
> 
> Немојте redhat да сте инсталирале ќе ве убијам :)

Ова не е доволна причина за смрт. Предлагам првите 10GB да ги поделиме 
на 4 (или 3) дела од по 2.5GB на кој ќе може да инсталираме различни 
линукс (BSD?) дистрибуции. Последнат 4 -та партиција може да остане како 
тест празно место каде секој ќе може да си инсталира своја дистрибуција 
и да си ја тестира без да им наштети на другите работи.

Остатокот од 20ГБ може да биде како голем хоум директориум каде ке имаме 
кориснички акаунти за работа, а воедно ќе има и доволно простор за еден 
куп исо имиџи за после да може да ги режиме нали.


Се соглесувам првиот и основен линукс да биде Слеквер само ако Дамјан се 
согласи да го суреди како треба - инаку ставаме Ред Хет :_)


Бидејќи го имаме компјутреов - најлесна акција за почеток може да ни 
биде можноста секој да си донесе ЦД и да му изрежеме било каков линукс 
дж(џ)абе. Нешто како Burnfest :_)) Идејава може да се реализира идниот 
викенд преку ден.


>>Значи Недела 22:00 (Средно Македонско Време)
>>Ирц сервер EU.UNDERNET.ORG (за Македонците)
>>канал #ssm, #ossm, #sloboden_softver 
>>Во зависностно кој и дали ќе биде слободен, иако некој може да префрли 
>>некој бот да чмае таму до недела.
> 
> 
> а да стават jabber сите па да направиме groupchat еден а а?
> BTW глиша зашто не го користиш jabbеr-от бе -  и за тоа ќе те убијам

Е за ова заслужува ле морт.


-- 
..-. I fought the law and the law won .-..

_______________________________________________
LUG mailing list
LUG at lists.linux.net.mk
http://lists.linux.net.mk/mailman/listinfo/lugMore information about the Ossm-members mailing list