[LUG] ЗА Преведувачки Маратон

Georgi Stanojevski georgi1 at unet.com.mk
Sun Nov 17 18:18:24 UTC 2002


На нед, 17 ное 2002, Ангов Арангел напиша:

> >На предлог: Едно писмо до александрија или семос. Таман они имаат
> >компјутери умрежени сигурно. Да дадат 1-2 училници (по колку ли машини
> >има во 1 училница?) за еден викенд сигурно не би претставувало некој

Немаат Линукс таму. 

> Единствено останува компјутери... Може да ги донесеме нашите од по дома 
> на крај, ако ништо не излезе (сите имате Linux, нели?) али зашо да не 
> пробаме, ќе го пратиме писмото до компјутерскиве фирми па валјда некој 
> ќе ни излезе во пресрет.. Мрежа не мора да има тоа нека остане 

Може да побараме мрежни и хаб еден.

> >од други комп. фирми - да донираат на ОССМ по 100-200 евра. Од памет ако

> >Ако се повеќе...?

Кој ќе ви дојде бе, пак само ние ќе бидеме. :)

> >напише за тоа што ќе се прави. Убаво тоа да биде срочено. Да се каже

Све 'треба да'. Напиши!

> >Пријавањето на луѓе да трае до 1 декември. Дупката до 6 (петок) да се

> >на секоја од групите, или 4 главни - по смена значи.
> >
> Десет да се собереме екстра ќе биде.. 3 Гноме, 3 КДЕ, 2 Офис, 2 Мозила..

Офис да ни биде примарно.

Да потсетам. Вечер кој сака 22:00, eu.undernet.org #ossm, #sloboden_softver

-- 
Glisha
_______________________________________________
LUG mailing list
LUG at lists.linux.net.mk
http://lists.linux.net.mk/mailman/listinfo/lugMore information about the Ossm-members mailing list